Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[B5 ARG] Problem z przyspieszeniem

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

mam mały problem, mam silnik 1.8 miałem auto u mechanika wymienił mi caly rozrząd, ale dzieje sie cos innego jeżeli zapale samochod to jak by przerywał , i nie ma tego przyspiezenia jak mu cisne tak jakby się dusil.co to może być ??

Opublikowano

Hmm tak na oko to ciezko powiedziec, sa jakies bledy na VAG,po 1 sprawdz swiece i przewody,po 2 cisnienie paliwa-byc moze filter zapchany lub pompa niedomaga,po 3 przepływka,najlepiej podjedz na kompa moze cos wyjdzie.

Opublikowano
  • Autor

no własnie jutro muszę podjechać, mam nadzieje że cos wyjdzie

Opublikowano

Trza Vag-a podłączyć i sprawdzić czy nie ma błędu od czujnika położenia wałka rozrządu. Jeśli przed wymianą rozrządu wszystko było ok to przyczyny szukałbym w złym ustawieniu rozrządu. Wogóle to bez VAG-a się nie da, to podstawa.

Opublikowano

a jesli objawy nie mają nic wspólnego z wymianą rozrządu to świece, przewody WN itd.

Opublikowano
  • Autor

byłem na komputerze , świece wymieniłem ale jednak to czujnik Halla jest zle ustawiony[br]Dopisany: 14 Maj 2009, 13:04_________________________________________________czy ten czujnik jest do wyregulowania czy do wymiany?

Opublikowano

Masz może numer tego błędu? Tych czujników z tego co mi wiadomo się nie reguluje, może błąd tego czujnika ma związek z tą niedawną wymianą rozrządu.

Opublikowano
  • Autor

niestety nie mam,elektryk mi powiedział, cczyli trzeba go wymienic??

Opublikowano

zanim zaczniesz cokolwiek wymieniać odpowiedz na podstawowe pytanie - czy twoje problemy zaczęły się po wymianie rozrządu? Bo jeśli tak to błąd czujnika Halla może być spowodowany złym ustawieniem rozrządu.

Opublikowano
  • Autor

przed wymianą rozrządu wszystko było ok, po wymianie zaczeły się problemy. Czyli trzeba na nowo rozrząd ustawić???

Opublikowano

wracaj do tego mechaniora co ci to robił i niech sprawdzi ustawienie rozrządu

• 2 tygodnie później...
Opublikowano
  • Autor

odebralem dzisiaj auto od tego mechanika co mi wymieniał rozrząd, i nic nie zrobił mówił że rozrząd jest w porządku i twierdzi że to może być silniczek krokowy, bo jak sie ko zapali to chodzi normalnie a jak się rozgrzeje to zaczyna przerywać. Powiedział że jeszcze raz mam jechać do elektryka.