Skocz do zawartości
IGNOROWANY

Czy nie za niski MAF w Audi A4 B6 1.8 T?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam ,

Mam takie pytanie, sensor G70 pokazuje max wartosc 156 g/s a powinno byc wyzej, przy intake air temperature (G42)  69 stopni ( . Czy walnieta przeplywka/nieszczelny dolot czy temperatura i rzadkie powietrze ma na to wplyw bo kolega ma az 176 g/s z  tym samym silnikiem ale temp dolotu 24 C ?

Co moze byc przyzczyna zanizonego odczyty z MAF ?

image.png.95fbbc29408644de255ebfc1ba9bc64b.png

Kolega ma ten sam silnik i przy temp 24 stopnie ma az 176 g/s z G70 ( oba auta ten sam silnik i stage 1)

image.png.a60995b24aefd55ada65dcb3b7f268c7.png

Opublikowano

Seria ma około 130 przepływu. Więc to seria nie jest, a skwar w dolocie, bi seryjny cooler nie wyrabia. 

Opublikowano

No nie jest seria, napisalem, ze stage 1.  Pytanie czy przez temp moze byc zanizony  odczyt z G70 ?

Opublikowano

Na przepływ ma wpływ przede wszystkim doladowanie. Pokaż kompletne logi to po pierwsze. Po drugie nie samym przepływem jedzie samochód.

Jeśli masz stage 1 na seryjnych gratach to przepływ jest prawidłowy ale ciężko cos wiecej napisać, bo powklejales wybiórcze zdjęcia.

18 minut temu, Joe_A4 napisał(a):

ze stage 1.

Ciężko doczytac w tym twoim poście.

Opublikowano

Mialem 200mbar niedoladowania 115 +118 od 3000obr i te logi byly przed podmiana turbo, mowiles ze turbo nie domaga seryjne, wiec zalozylem nowe wedle rady turbo bexa. Ale jeszcze logow nie robilem, mozliwe ze te 156 g/s bylo przez tamte niedomagajace turbo. Musze zrobic nowe logi i zobaczyc w takim razie.

Opublikowano

Nie kazałem zmieniać żadnego turbo, tylko pisałem, ze jest niewydajne do tego co w sofcie zadane, cofnalem sie do tego tematu. Możliwe , że i tak będzie potrzebna korekta softu.

Poza tym ja nie pamiętam co, kto, kiedy i gdzie ma w aucie spartolone i pomodzone. Takich jak Ty jest dziesiątki na forum :P

Opublikowano (edytowane)

Pisales :   "Trzeba zainwestować w turbo z bexa i będzie jeździć na tym co jest."  - wiec zainwestowalem :)

A takich jak ja jest tylko jeden ! ;)

Edytowane przez Joe_A4
Opublikowano (edytowane)
16 minut temu, Joe_A4 napisał(a):

"Trzeba zainwestować w turbo z bexa i będzie jeździć na tym co jest." 

Strasznie Ci chyba przeszkadzało niedoładowanie to podałem rozwiązanie ale równie dobrze mogło jeździć na tym co było ale że program przegięty pod seryjne graty to już ok? Przeslij fakture to oddam za turbo jak nie pomogło.

16 minut temu, Joe_A4 napisał(a):

A takich jak ja jest tylko jeden ! ;)

Ale za to szrotów z 1.8t na pęczki 😁

Edytowane przez przem8
Opublikowano

B7 1.8T to jeden z moich samochodow, uwielbiam stare audice i chcialbym zeby chodzila 101% sprawnie bo nie chce jej sprzedawac, dlatego pytam jak cos mi wyglada podejrzanie.

A czy jesli temperatura dolotu wynosila 70 C (bede zmienial IC), moze miec to wplyw na lambde  33 grupa i czy te 9% jest niepokojace bo niby +- 10% jest dopuszczalne ? bo wartosc szczytowa 9% to tak jakby delikatnie za uboga mieszanka(wtryski sa z bex 320), moglo byc za goraca i sterownik obcial dawke paliwa ? niestety nie mam podgladu korekty dlugoterminowej na juz.

image.png.8573e94ee729c7b8e1259f4b642c31b4.png

Opublikowano (edytowane)

Chłopie weź wstaw normalnie linki do logów wrzuconych na strone typu tunezilla, bo tu najwazniejszych danych nie ma. Powycinasz coś, pomodzisz i o kant d*py to wszystko.

Edytowane przez przem8
  • Lubię to 1
Opublikowano

Opublikowano

no to niestety dopiero za jakis czas, nie mam teraz dojscia.