Adi1221 Opublikowano 17 Października Opublikowano 17 Października (edytowane) Witam A4 b9 2.0t Błąd 14846 P256300: Turbocharger Boost Control Position Sensor Circuit Range/Performance Wiem że błąd z regulacji nastawnika turbiny . Czy da się jakoś sprawdzić/ wyregulować sam mechanizm czy raczej cały do wymiany? Turbo przy wypadku przesunęło się i wypadło z obejmy metalowej .Po naprawie blacharskiej normalnie odpala i się wkręca na obroty .Nie widać wizualnych uszkodzeń . Edytowane 17 Października przez Adi1221
Adi1221 Opublikowano 18 Października Autor Opublikowano 18 Października (edytowane) 5 godzin temu, steve69 napisał(a): Dzięki za odpowiedź . Rozumiem że po ustawieniu przez Ciebie cięgna problem nie powrócił ? Jak sprawdziłeś tym i interfejsem te napięcie ? Aby je zmniejszyć trzeba przykręcić czy odkręcić ? Edytowane 18 Października przez Adi1221
steve69 Opublikowano 18 Października Opublikowano 18 Października (edytowane) Od tamtej pory błąd nie powrócił. Tu masz stronę gościa, który robił coś takiego w swoim VW Golfie: https://mygolfmk7.com/2019/08/wastegate-first-adaptation-charge-pressure-actuator-p2563/ Mam też link do Youtube z filmem przedstawiającym taką regulację, ale mogę go wstawić dopiero po powrocie do domu (jak go znajdę). Znalazłem: Edytowane 18 Października przez steve69
Rekomendowane odpowiedzi