Skocz do zawartości
Zdrowych i spokojnych Świąt dla Ciebie i rodzinki 🙌🎄
IGNOROWANY

[B5 AFN] Dziwne odgłosy ze sprężarki klimy przy ustawieniu na LO

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Pierwszy raz to usłyszałem podczas odgrzybiania klimy gdy dałem na Auto, obieg zamknięty i temp. na LO. Wysiadłem za auta, zamknąłem drzwi a tu odgłos ze sprężarki- takie chętanie. To raczej nie pasek od klimy. Za każdym razem gdy na zewnątrz jest gorąco i klima ma co chłodzić to właśnie tak stęka i wcale nie musi być ustawione na LO. Jeśli temp. zewnętrzna jest zbliżona do temp. ustawionej na klimatroniku (np: na zewnątrz 23 a na klimatroniku 19,5)wtedy tego nie ma. W kodach ani na Vagu błędów nie ma. Co może być przyczyną? Dodam że klima chłodzi ale nie wiem kiedy była ostatnio dobijana. [br]Dopisany: 10 Maj 2009, 16:40_________________________________________________Wyczytałem też coś o sprawdzaniu oleju w sprężarce.

Opublikowano

Sam nic przy klimatyzacji nie zrobisz. Olej krąży w obiegu z czynnikiem chłodzącym. Sprężarka możliwe że sie zaciera, im szybciej odwiedzisz serwis od klimy tym więcej zaoszczędzisz sobie kosztów.

Opublikowano

Dziś jeździłem i to samo :confused4: Nie chce żeby coś się sypło bo puźniej wydatki zaczynają się od tysiąca :kwasny: więc jutro podjade na serwis klimy. Zobaczymy co oni na to.