KamilQ5 Opublikowano 23 Października Opublikowano 23 Października (edytowane) Witam. Mam nadzieję że dobrze dopasowałem dział. Podczas odblokowania zielonego menu plikiem zginęła mi opcja dogrzewania w ogrzewaniu postojowym w mmi 3G+ i teraz nie wiem jak to przywrócić posiadam VCDSa samochód Audi Q5 2.0 tdi 177 koni silnik CGLC. Szukałem w necie ale nic nie mogę znaleść mam nadzieję że mi pomożecie. Edytowane 23 Października przez KamilQ5
turzol Opublikowano 23 Października Opublikowano 23 Października 5F -- >kodowanie--> long coding helper. -- > byte 6 - sprawdź czy masz zaznaczone bit 1 oraz 2.
Muskel1 Opublikowano 23 Października Opublikowano 23 Października 55 minut temu, turzol napisał(a): bit 1 oraz 2. Bit 0 i Bit 1 Bit 2 to Head-Up Display😉
KamilQ5 Opublikowano 23 Października Autor Opublikowano 23 Października Przestawiałem ale jak nie było efektu wracałem z powrotem mogę wrzucić zdjęcia tylko powiedz jakie pozycje
KamilQ5 Opublikowano 23 Października Autor Opublikowano 23 Października Po odblokowaniu zielonego menu tym plikiem zmieniła mi się trochę szata w mmi najpierw miałem kolorowe ikony a po najechaniu zmieniały kolor a teraz mam szare ikony a po najechaniu robią się kolorowe
Muskel1 Opublikowano 23 Października Opublikowano 23 Października Kij wie co to za plik i co on tam narobił. Zielone menu odblokowuje się za pomocą programu diagnostycznego, a nie za pomocą jakiegoś pliku niewiadomego pochodzenia. Czeka Cię jako nauczka na przyszłość, wizyta w ASO i przywrócenie jednostki 5F za pomocą porównania po SVM, oczywiście odpłatnie.
KamilQ5 Opublikowano 23 Października Autor Opublikowano 23 Października No to kicha Ciekawe czy wgranie nowego softu do mmi by pomogło?
Muskel1 Opublikowano 24 Października Opublikowano 24 Października Wątpię ale 100% gwarancji nie dam, bo nie wiem co tam wgrałeś tym plikiem.
KamilQ5 Opublikowano 24 Października Autor Opublikowano 24 Października Pomyślałem że może wgrałem plik nie do końca dobrany pod moje mmi czy wyposażenie i dla tego znikło teraz jak bym wgrał takie jak ma być to może by pomogło zobaczę muszę najpierw poszukać gdzieś tego softu bo na jednej stronie znalazłem ale ponad 600zł kosztuje. A jak patrzyłeś na moje zielone menu można tam coś włączyć chciałem włączyć odczyt napięcia na aku ale nie działa nie wiem czemu.
Muskel1 Opublikowano 24 Października Opublikowano 24 Października 7 minut temu, KamilQ5 napisał(a): A jak patrzyłeś na moje zielone menu można tam coś włączyć Nie można. Zielone menu to nie magia. Uruchamiasz tam niektóre komponenty, które np. doposażyłeś. Jeżeli, tak jak w Twoim przypadku, niektóre wersje wyposażenia masz już fabrycznie na pokładzie, to są one już aktywowane. 10 minut temu, KamilQ5 napisał(a): chciałem włączyć odczyt napięcia na aku ale nie działa nie wiem czemu. W poliftach nie ma możliwości uruchomienia tego.
Rekomendowane odpowiedzi