Lufik Posted October 23 Posted October 23 Witam, kupiłem popularny zestaw na Alli. https://pl.aliexpress.com/item/1005007209005694.html?spm=a2g0o.new_account_index.0.0.28bc76c71LTwxp&gatewayAdapt=glo2pol Chciałbym zamontować go w swojej Audi A5 f5 2017r. Posiada tylko czujniki z tyłu. Nie mam wizualizacji czujników cofania na mmi. Czy będzie ona działać? Myślałem żeby zamontować ją według tego poradnika. Retrofit reversing camera Audi A4 B9 - Munteanu Bogdan MUNTEANUBOGDAN.COM I installed the original backup camera on my A4 B9 with only 96$ and made a tutorial for those who want to do... Wyczytałem gdzieś na forum że tylko oryginalną kamerę trzeba kodować. Co myślicie jak to zrobić? Pozdrawiam 😘
Muskel1 Posted October 23 Posted October 23 Wizualizacja jest tylko przy przednich i tylnich czujnikach. Kamerę należy po zamontowaniu zakodować. 1
Lufik Posted October 23 Author Posted October 23 Dobra, czyli mogę śmiało się zabrać za jej montaż? Prowadzenie i montaż kabli tak jak w tym poradniku? Mam przycisk sos więc tylko kodowanie inne. Przepraszam za głupie pytania, ale jestem amatorem w tych sprawach.😎🤣
Lufik Posted October 23 Author Posted October 23 Dobra zrobię wszystko tak jak w tym poradniku i dam znać czy działa. Mam jeszcze tylko głupie pytanie czy muszę odłączyć akumulator przed montażem? Czy lepiej nie.
Muskel1 Posted October 23 Posted October 23 Nie znam Twoich możliwości i umiejętności. Jak jesteś pewny, że przy montażu nie zrobisz gdzieś zwarcia to nie musisz odłączać. 1
Lufik Posted October 25 Author Posted October 25 Jutro zabieram się za montaż, co myślicie o tym kometarzu gość ma rację?
Muskel1 Posted October 26 Posted October 26 Wizualizacja działa tylko gdy masz czujniki z przodu i z tyłu, czyli odp. na to pytanie jest: tak, to prawda co napisał. 1
Lufik Posted October 26 Author Posted October 26 8 godzin temu, Muskel1 napisał(a): Niestety utknąłem w miejscu. Doprowadzilem kable pod kanapę gdzie znajduje się ten moduł. Niestety ku mojemu zdziwieniu pin 12 w który miałem się wpiąć jest zajęty. Na filmiku gość ma tylko tą czarną kostkę a ja mam ich dużo więcej Co w takiej sytuacji mogę zrobić? Może mogę wpiąć się gdzieś indziej? Pozdrawiam i dziękuję bardzo za pomoc.
Muskel1 Posted October 26 Posted October 26 7 minut temu, Lufik napisał(a): Może mogę wpiąć się gdzieś indziej? Nie możesz, wpinasz się w pin 12, pomimo tego że jest zajęty. 1
Recommended Posts