OTom Posted October 30 Posted October 30 Witam, uzupełniłem adblue praktycznie do pełna, po przejechaniu jakichś 4000km chciałem dolać z ciekawości aby zobaczyć ile ubyło i okazało się że po wlaniu może z 100ml lub mniej jest pełno. Raczej chyba nie możliwe żeby tak niewiele ubyło po takich kilometrach?, Nie mam żadnego błędu ani komunikatu związanego z adblue. akaś przyczyna niepobierania adblue? Nie powinno być błędów po takim dystansie? czy to tylko kwestia czasu aby się pojawiły Dodam, że czasami powtarza mi się błąd P2002 związany z zapchaną chłodnicą EGR (mam już nową, która czeka na wymianę). Pozdrawiam
Muskel1 Posted October 30 Posted October 30 Zużycie AdBlue to ok. 1 l na 1000 km. Być może koś wyprogramował Ci AdBlue, wtedy nie będzie błędów. Można sprawdzić poprawność działania AdBlue za pomocą programu diagnostycznego.
OTom Posted October 30 Author Posted October 30 (edited) 2 minuty temu, Muskel1 napisał(a): Zużycie AdBlue to ok. 1 l na 1000 km. Być może koś wyprogramował Ci AdBlue, wtedy nie będzie błędów. na pewno nie jest wyprogramowany, przejechałem z 60000 km i dolewałem zawsze bez problemu Edited October 30 by OTom
OTom Posted October 30 Author Posted October 30 2 minuty temu, Muskel1 napisał(a): ? na pewno nie jest wyprogramowany, przejechałem z 60000 km i dolewałem zawsze bez problemu
Recommended Posts