Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Wymiana reflektorów bi-xenon na full led w Audi A4 B9

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

20241024_171649.thumb.jpg.1b9c47d056a8ed956969d7fa728e283e.jpg20241024_171649.thumb.jpg.1b9c47d056a8ed956969d7fa728e283e.jpgCzesc. Doradzi ktoś? Mam lampy, wiązki i bcm1 z koncowka BC będzie potrzebna wymiana? Jeśli tak to jaki kupic.

Edytowane przez kojott

Opublikowano

W A4 B9 musisz wymienić na inny. Żadne BCM1, które były fabrycznie z xenonem w B9 nie obsługują LED.

Tutaj poczytaj:

Opublikowano
  • Autor

To chyba ktoś mnie chce nabić w butelkę. Jak pytam na aukcjach z jakiego samochodu pochodzi z koncowka BC to każdy twierdzi że samochód miał full led lapmy

Opublikowano

No ale sterownik z indexem BC to nie jest twój aktualny sterownik, który masz z xenonami w aucie?

Jaki masz aktualnie sterownik w aucie?

Opublikowano
  • Autor

Ten co na zdjęciu BC

20241024_171649.jpg

20241024_171932.jpg

Edytowane przez kojott

Opublikowano

Nie spotkałem się jeszcze aby sterownik z indexem BC był fabrycznie montowany w pojazdach z LED. Wszystkie znane mi pojazdy ze sterownikiem z indexem BC miały xenon, i z tego co wiem, przejście w A4 B9 przedlift z xenon na LED lub Matrix LED wiąże się z wymianą BCM1.

Opublikowano
  • Autor

Dziękuję za pomoc.

Możesz mi jeszcze powiedzieć bo chce to zrozumieć. Jeśli kupie np z koncowka BG lub AG które obsługują full led i dużo więcej funkcji to nie będzie problemu?  będą błędy skoro nie mam tego na wyposażeniu. W skrócie można mieć lepszy bcm1 niż wyposażenie?

Opublikowano

Można zamontować wyższą wersję, oczywiście sterownik należy po podmianie odpowiednio zakodować pod posiadane wyposażenie oraz ściągnąć ochronę komponentu.

Opublikowano
  • Autor

Dziękuję 

• 1 rok później...
Opublikowano

Witam. odgrzeję trochę temat. Czy do zmiany BiXenonu na Full Led jest potrzebne dociągnięcie wiązki do kamery jak w przypadku matrix?
Okazyjnie udało się kupić Full Led kompletne , zamówiłem już adaptery z polecenia z Ali. Chciałbym jeszcze dorzucić samopoziomowanie, spryskiwacze już są. Podpowie ktoś kodowanie i gdzie wpiąć się do BCM przewodami? BCM obsługuje LED. Dzięki

dodam że zakodowałem bez problemu HBA, kamera jest chyba ta ''lepsza'' o ile wychodziły różne wersje jak w przypadku A6

Edytowane przez minimum93

Opublikowano
53 minuty temu, minimum93 napisał(a):

kamera jest chyba ta ''lepsza'' o ile wychodziły różne wersje

Kamery sę wszystkie takie same.

Opublikowano
Godzinę temu, minimum93 napisał(a):

BCM obsługuje LED

Jeżeli masz jeszcze oryginalny BCM1, to na 100% nie obsługuje. W B9 żaden BCM1 montowany przy xenonach nie obsługuje LED.

Opublikowano

Nie nie, BCM zmieniałem bo dokładałem czujniki Przód+tył. Oryginalnie była tylko kamera cofania co było dla mnie bardzo dziwne. wersja USA. BCM ma końcówkę DG jeśli dobrze pamiętam ( do sprawdzenia jeszcze ). zdjęta ochrona i wszystko zakodowane.

Jeśli kamery w każdej takie same to okej, tutaj tak jak wspomniałem pomyślałem że może być jak w A6

Edytowane przez minimum93

Opublikowano

Index DG obsłuży LED.

Opublikowano

Podrzucony przez Ciebie temat wyżej właśnie mnie na to też nakierował dzięki za potwierdzenie. Możesz poratować informacją gdzie się wpiąć w BCM? Nie mam jeszcze co prawda instalacji ( adapterów ) ale spodziewam się tam 2 kabli które trzeba wprowadzić do kabiny i do BCM, tu już mniejszy problem bo instalację z PDC mam zrobioną i zapewne i tam wprowadze kable od lamp. Chce to zrobić jak przysłowiowo Pan Bóg przykazał i zogdnie z oryginałem z góry dziękuje

Opublikowano

dzięki 👊

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Czujnik poziomowania założony, adaptery do lamp również, wszystko wpięte w BCM natomiast nie moge sobie poradzić z kodowaniem. mój VCDS nie ma podpowiedzi i biblioteki z opisem .(klon) @Muskel1 byłbyś w stanie poratować ? Może VCP ma jakiś kontener danych który wystarczy załadować? z góry dziękuje

Opublikowano

Wrzuć pełny auto-scan.