Skocz do zawartości
IGNOROWANY

Wymian bi-xenon na full led w Audi A4 B9

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

20241024_171649.thumb.jpg.1b9c47d056a8ed956969d7fa728e283e.jpg20241024_171649.thumb.jpg.1b9c47d056a8ed956969d7fa728e283e.jpgCzesc. Doradzi ktoś? Mam lampy, wiązki i bcm1 z koncowka BC będzie potrzebna wymiana? Jeśli tak to jaki kupic.

Edytowane przez kojott
Opublikowano

W A4 B9 musisz wymienić na inny. Żadne BCM1, które były fabrycznie z xenonem w B9 nie obsługują LED.

Tutaj poczytaj:

Opublikowano

To chyba ktoś mnie chce nabić w butelkę. Jak pytam na aukcjach z jakiego samochodu pochodzi z koncowka BC to każdy twierdzi że samochód miał full led lapmy

Opublikowano

No ale sterownik z indexem BC to nie jest twój aktualny sterownik, który masz z xenonami w aucie?

Jaki masz aktualnie sterownik w aucie?

Opublikowano (edytowane)

Ten co na zdjęciu BC

20241024_171649.jpg

20241024_171932.jpg

Edytowane przez kojott
Opublikowano

Nie spotkałem się jeszcze aby sterownik z indexem BC był fabrycznie montowany w pojazdach z LED. Wszystkie znane mi pojazdy ze sterownikiem z indexem BC miały xenon, i z tego co wiem, przejście w A4 B9 przedlift z xenon na LED lub Matrix LED wiąże się z wymianą BCM1.

Opublikowano

Dziękuję za pomoc.

Możesz mi jeszcze powiedzieć bo chce to zrozumieć. Jeśli kupie np z koncowka BG lub AG które obsługują full led i dużo więcej funkcji to nie będzie problemu?  będą błędy skoro nie mam tego na wyposażeniu. W skrócie można mieć lepszy bcm1 niż wyposażenie?

Opublikowano

Można zamontować wyższą wersję, oczywiście sterownik należy po podmianie odpowiednio zakodować pod posiadane wyposażenie oraz ściągnąć ochronę komponentu.

Opublikowano

Dziękuję