kac00r Posted November 5 Posted November 5 Czołem, kupiłem a4 b9 2.0tfsi 190km ultra sport z 2018 roku po rozkodowaniu vinu wychodzi skrzynia tiptronic 7biegów. Ostatnio wdrapałem sie pod auto i zauważyłem że na misce olejowej skrzyni numery zaczynają się od 0ck - czyli stronic, na wszystkich elementach nabite są cechy produkcyjne 2018 więc zakładam że jest tak jak wyjechał z fabryki, pytanie czy tez tak macie? Czy znacie jakąś logiczną odpowiedź na to ?
Solution Hugo Posted November 5 Solution Posted November 5 7-biegowy S-tronic. W tych dekoderach zazwyczaj jeżeli jest skrzynia automatyczna to pokazuje Tiptronic 😁 1
kac00r Posted November 17 Author Posted November 17 Haha, o tym dowodzie to wiem, kolega kupil przede mną b9 tyle ze w dieselku, jakie nasze zdziwienie bylo gdy pokazal nam papiery belgijskie a tam b8, naklejka również typ b8. Jak kupiłem swojego to w papierach z przeglądu też b8, później się dowiedziałem że to specjalny zabieg żeby producent zaoszczędził pieniędzy na produkcji auta.
Muskel1 Posted November 17 Posted November 17 (edited) Tu nie chodziło o oszczędność pieniędzy, tylko o nowy czynnik klimatyzacji R1234yf, którego producent pojazdu nie chciał stosować. https://a4-klub.pl/topic/462070-karta-pojazdu-posiadam-b9-a-jest-napisane-b8/?do=findComment&comment=5679541 Edited November 17 by Muskel1 1
Recommended Posts