Jump to content
IGNORED

Jaki rodzaj skrzyni biegów mam w Audi A4 B9 2.0 TFSI Ultra?

Go to solution Solved by Hugo,

Recommended Posts

Posted

Czołem, kupiłem a4 b9 2.0tfsi 190km ultra sport z 2018 roku po rozkodowaniu vinu wychodzi skrzynia tiptronic 7biegów. Ostatnio wdrapałem sie pod auto i zauważyłem że na misce olejowej skrzyni numery zaczynają się od 0ck - czyli stronic, na wszystkich elementach nabite są cechy produkcyjne 2018 więc zakładam że jest tak jak wyjechał z fabryki, pytanie czy tez tak macie? Czy znacie jakąś logiczną odpowiedź na to ?

• Solution
Posted

7-biegowy S-tronic. W tych dekoderach zazwyczaj jeżeli jest skrzynia automatyczna to pokazuje Tiptronic 😁

• Thanks 1
Posted

W dowodzie i papierach masz jeszcze dodatkowo B8 🤣

Posted

Haha, o tym dowodzie to wiem, kolega kupil przede mną b9 tyle ze w dieselku, jakie nasze zdziwienie bylo gdy pokazal nam papiery belgijskie a tam b8, naklejka również typ b8. 

Jak kupiłem swojego to w papierach z przeglądu też b8, później się dowiedziałem że to specjalny zabieg żeby producent zaoszczędził pieniędzy na produkcji auta.

Posted (edited)

Tu nie chodziło o oszczędność pieniędzy, tylko o nowy czynnik klimatyzacji R1234yf, którego producent pojazdu nie chciał stosować.

https://a4-klub.pl/topic/462070-karta-pojazdu-posiadam-b9-a-jest-napisane-b8/?do=findComment&comment=5679541

Edited by Muskel1
  • Like 1