Jump to content

Recommended Posts

Posted

Witam, pisze w celu uzyskania rady gdyż podczas rejestracji auta kazano mi pokazać zdjęcie klapy tylnej ( i tam mam ten plastik na rejestrację mała USA ) I w zeszłym roku dostałem normalnie mała tablice. W zeszłym tygodniu na przeglądzie musiałem błagać typa żeby mi podbił przegląd bo doczepił się właśnie na te tablice. Czy wy macie jakiś tip/sposób żeby nie zmieniać jej na dużą? Proszę o pomoc i radę ;)

Posted

I bardzo dobrze, ja nie widzę sensu montowania małych tablic kiedy możesz zmienić blendę pod tablicę i założyć normalnych tablic.

Posted
33 minuty temu, audicoman napisał(a):

I bardzo dobrze, ja nie widzę sensu montowania małych tablic kiedy możesz zmienić blendę pod tablicę i założyć normalnych tablic.

no sens wlasnie jest - w kasie. Zakup tej blendy na nasza EU tablice to tez koszt - wydaje sie wlasnie zbedny skoro mamy juz blende na mala tablice... jednak:

Pamietam prawo mowi niestety raczej w strone ze w naszym przypadku powinnismy jednak zmienic bo male tablice sa mozliwe dla aut ktore z przyczyn konstrukcyjnych nie maja miejsca (to tak podsumowujaca). W przypadki AUDI jest to jednak marka EU, wiec nie ma problemu aby zmaontowac nasze blachy - wiaze sie to ze zmiana najczesciej tej blendy - ale nie ma przeszkod konstrukcyjnych - dlategp faktycznie na przegladzie mozesz miec problemy - uwazam ze nie warto kombinowac i nalezy zalozyc PL tablice normalne.

Posted

No ale ze względów konstrukcyjnych w takim razie inni mogą wymienić zderzak na Eu bo w niektórych samochodach jest zderzak USA i Eu 

Posted
13 minut temu, bartoqo napisał(a):

No ale ze względów konstrukcyjnych w takim razie inni mogą wymienić zderzak na Eu bo w niektórych samochodach jest zderzak USA i Eu

dokladnie tak. natomiast sa auta w ktorych zderzaka nie wymienisz bo nie ma wersji EU pewnie. Wtedy faktycznie masz prawo korzystac z tablic malych.

Posted

Ale w wersji USA z tyłu rejestracja jest w klapie gdzie jest mały otwór i tam nikt się nie czepi. A ty zmieniłeś pewnie tylko ramki na małą tablice a miejsce jest na dużą.

Posted
8 godzin temu, Rob@k napisał(a):

Ale w wersji USA z tyłu rejestracja jest w klapie gdzie jest mały otwór i tam nikt się nie czepi. A ty zmieniłeś pewnie tylko ramki na małą tablice a miejsce jest na dużą.

To pokaż mi klapę do a4 b8 z takim otworem 

Posted

Zasugerowałem się podpisem B7

Posted
10 godzin temu, Rob@k napisał(a):

Zasugerowałem się podpisem B7

Aha no spoko bo w b8 nie ma 😕

Posted
W dniu 15.11.2024 o 09:50, bartoqo napisał(a):

Witam, pisze w celu uzyskania rady gdyż podczas rejestracji auta kazano mi pokazać zdjęcie klapy tylnej ( i tam mam ten plastik na rejestrację mała USA ) I w zeszłym roku dostałem normalnie mała tablice. W zeszłym tygodniu na przeglądzie musiałem błagać typa żeby mi podbił przegląd bo doczepił się właśnie na te tablice. Czy wy macie jakiś tip/sposób żeby nie zmieniać jej na dużą? Proszę o pomoc i radę ;)

Ha, powiedz mi gdzie udało Ci się zrobić przegląd to sam tam pojadę 😅 generalnie wydaje mi się że może orzejsc blenda z Mercedesa c300, a raczej część zderzaka.Messenger_creation_84CD6F47-1302-4BA6-AF02-31064AF0811F.thumb.jpeg.2901bed306d9cc9040a5a1f4e1ec1c32.jpeg

Posted
W dniu 22.11.2024 o 23:15, graphinium napisał(a):

Ha, powiedz mi gdzie udało Ci się zrobić przegląd to sam tam pojadę 😅 generalnie wydaje mi się że może orzejsc blenda z Mercedesa c300, a raczej część zderzaka.Messenger_creation_84CD6F47-1302-4BA6-AF02-31064AF0811F.thumb.jpeg.2901bed306d9cc9040a5a1f4e1ec1c32.jpeg

A skąd jesteś? Ciekawe jakby wyglądała ta blenda 🤔😆

Posted
W dniu 22.11.2024 o 23:15, graphinium napisał(a):

Takie coś na magnesy zrobić i przed przeglądem to przyłożyć obok tablicy 😂😂