bartoqo Posted November 15 Posted November 15 Witam, pisze w celu uzyskania rady gdyż podczas rejestracji auta kazano mi pokazać zdjęcie klapy tylnej ( i tam mam ten plastik na rejestrację mała USA ) I w zeszłym roku dostałem normalnie mała tablice. W zeszłym tygodniu na przeglądzie musiałem błagać typa żeby mi podbił przegląd bo doczepił się właśnie na te tablice. Czy wy macie jakiś tip/sposób żeby nie zmieniać jej na dużą? Proszę o pomoc i radę
audicoman Posted November 15 Posted November 15 I bardzo dobrze, ja nie widzę sensu montowania małych tablic kiedy możesz zmienić blendę pod tablicę i założyć normalnych tablic.
Koalakm Posted November 15 Posted November 15 33 minuty temu, audicoman napisał(a): I bardzo dobrze, ja nie widzę sensu montowania małych tablic kiedy możesz zmienić blendę pod tablicę i założyć normalnych tablic. no sens wlasnie jest - w kasie. Zakup tej blendy na nasza EU tablice to tez koszt - wydaje sie wlasnie zbedny skoro mamy juz blende na mala tablice... jednak: Pamietam prawo mowi niestety raczej w strone ze w naszym przypadku powinnismy jednak zmienic bo male tablice sa mozliwe dla aut ktore z przyczyn konstrukcyjnych nie maja miejsca (to tak podsumowujaca). W przypadki AUDI jest to jednak marka EU, wiec nie ma problemu aby zmaontowac nasze blachy - wiaze sie to ze zmiana najczesciej tej blendy - ale nie ma przeszkod konstrukcyjnych - dlategp faktycznie na przegladzie mozesz miec problemy - uwazam ze nie warto kombinowac i nalezy zalozyc PL tablice normalne.
bartoqo Posted November 15 Author Posted November 15 No ale ze względów konstrukcyjnych w takim razie inni mogą wymienić zderzak na Eu bo w niektórych samochodach jest zderzak USA i Eu
Koalakm Posted November 15 Posted November 15 13 minut temu, bartoqo napisał(a): No ale ze względów konstrukcyjnych w takim razie inni mogą wymienić zderzak na Eu bo w niektórych samochodach jest zderzak USA i Eu dokladnie tak. natomiast sa auta w ktorych zderzaka nie wymienisz bo nie ma wersji EU pewnie. Wtedy faktycznie masz prawo korzystac z tablic malych.
Rob@k Posted November 15 Posted November 15 Ale w wersji USA z tyłu rejestracja jest w klapie gdzie jest mały otwór i tam nikt się nie czepi. A ty zmieniłeś pewnie tylko ramki na małą tablice a miejsce jest na dużą.
bartoqo Posted November 15 Author Posted November 15 8 godzin temu, Rob@k napisał(a): Ale w wersji USA z tyłu rejestracja jest w klapie gdzie jest mały otwór i tam nikt się nie czepi. A ty zmieniłeś pewnie tylko ramki na małą tablice a miejsce jest na dużą. To pokaż mi klapę do a4 b8 z takim otworem
bartoqo Posted November 16 Author Posted November 16 10 godzin temu, Rob@k napisał(a): Zasugerowałem się podpisem B7 Aha no spoko bo w b8 nie ma 😕
graphinium Posted November 22 Posted November 22 W dniu 15.11.2024 o 09:50, bartoqo napisał(a): Witam, pisze w celu uzyskania rady gdyż podczas rejestracji auta kazano mi pokazać zdjęcie klapy tylnej ( i tam mam ten plastik na rejestrację mała USA ) I w zeszłym roku dostałem normalnie mała tablice. W zeszłym tygodniu na przeglądzie musiałem błagać typa żeby mi podbił przegląd bo doczepił się właśnie na te tablice. Czy wy macie jakiś tip/sposób żeby nie zmieniać jej na dużą? Proszę o pomoc i radę Ha, powiedz mi gdzie udało Ci się zrobić przegląd to sam tam pojadę 😅 generalnie wydaje mi się że może orzejsc blenda z Mercedesa c300, a raczej część zderzaka.
bartoqo Posted November 24 Author Posted November 24 W dniu 22.11.2024 o 23:15, graphinium napisał(a): Ha, powiedz mi gdzie udało Ci się zrobić przegląd to sam tam pojadę 😅 generalnie wydaje mi się że może orzejsc blenda z Mercedesa c300, a raczej część zderzaka. A skąd jesteś? Ciekawe jakby wyglądała ta blenda 🤔😆
bartoqo Posted November 24 Author Posted November 24 W dniu 22.11.2024 o 23:15, graphinium napisał(a): Ha, powiedz mi gdzie udało Ci się zrobić przegląd to sam tam pojadę 😅 generalnie wydaje mi się że może orzejsc blenda z Mercedesa c300, a raczej część zderzaka. Takie coś na magnesy zrobić i przed przeglądem to przyłożyć obok tablicy 😂😂
Recommended Posts