AdrianoA4B6 Opublikowano 2 godziny temu Udostępnij Opublikowano 2 godziny temu (edytowane) Witam. Zauważyłem że nie tylko ja mam ten problem Pacjent A4B6 BFB 163km i wypadanie zapłonów podczas zmiany paliwa z PB na LPG. Silnik nie utrzyma obrotów i zgaśnie , jak trzymam ok 2-3 tyś to mocno szarpie parę sekund i przełączy na gaz wkońcu. Wyskoczy check migający ok 10 razy a czasem potrafi się zapalić na stałe . Błędy w VCDS standardowe czyli wypadanie zapłonu na wszystkich cylindrach. Instalacja LPG: Kme Nevo, reduktor gold gt I listwa wtryskowa Fenix. Świece zapłonowe Bosch wymienione 2 miesięcy temu. Cewki zapłonowe oryginalne vaga. Przez 4 lata nie ruszane 🙊. Instalacja gazowa była wyregulowana przez gazowników . Jedne z wtryskiwaczy głośno cyka lecz panowie zapewnili mnie że wszystko jest w porządku . Od wtryskiwaczy gazowych do kolektora biegną wężyki długości 20cm około. I to może dlatego przy zmianie paliwa, gaz "nie zdąży" dolecieć do komory spalania i silnik gaśnie ? Co można zrobić we własnym zakresie by pozbyć się problemu ? Błędy powracają po kolejnej zmianie paliwa w trakcie jazdy ehh i to mocne szarpanie jakby skończyła się mieszanka na tłokach Edytowane 2 godziny temu przez AdrianoA4B6 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Alduric Opublikowano 2 godziny temu Udostępnij Opublikowano 2 godziny temu 20cm wężyków to chyba w stodole Ci ten gaz zakładali. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AdrianoA4B6 Opublikowano 2 godziny temu Autor Udostępnij Opublikowano 2 godziny temu 6 minut temu, Alduric napisał(a): 20cm wężyków to chyba w stodole Ci ten gaz zakładali. Jakieś sugestie ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Alduric Opublikowano 2 godziny temu Udostępnij Opublikowano 2 godziny temu Oddaj to gazownikowi któremu się chce, bo zobaczyli bagno i cię spławili. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi