Karollo2 Opublikowano 2 godziny temu Opublikowano 2 godziny temu Posiadam półroczne audi a4 b9 2.0 tfsi mhev z przebiegiem nico powyżej 5000. Od jakiegoś czasu zauważyłem trzeszczenie podczas hamowania, bardzo nieprzyjemne. Poniżej nagrania, linki: Google Photos PHOTOS.GOOGLE.COM Google Photos PHOTOS.GOOGLE.COM Problem występuje cały czas. W serwisie powiedziano Audi mi, że to za mało jeżdże i za mało hamuje, przez co hamulce sie nie "czyszczą". Nie udało się mi znaleść pozycji w instrukcji użytkownia, które nakazywałoby mi robić określoną ilość kilometrów i dodatkowo wykonywać ostre hamowania. Dziennie wykonuje kilka kilometrów, podczas weekendu wiecej, auto stoi w suchej hali garażowej z wentylacją, nie ma śniegu, błota, wody. Do tej pory przejechałem nieco ponad 5tys km i dzwięk podczas hamowania przeszkadza mi, nie wie wiem czy sa to hamulce, czy zawieszenie czy to może jakies uszkodzenie zawieszenia. Czy ktoś miał podobny przypadek, spotkał sie z takim dzwiękiem? Czy w takiej sytuacji serwis może odmówić usuniecia usterki powołujać się na fakt że mało jeżdze autem ?
Rekomendowane odpowiedzi