andrzejA6 Opublikowano 2 Grudnia Opublikowano 2 Grudnia Witam,czy może mi ktoś powiedzieć jaka powinna być wartość wymagana wałka ssącego,bo u mnie po wymianie tego talerzyka czy tam zaworka sterującego fazatorem jest 28° na biegu jałowym,a widziałem gdzieś na forum skriny gdzie wartość ta wynosiła 10° w vcds. Silnik 2.0 t CPMA.
janusz75 Opublikowano 3 Grudnia Opublikowano 3 Grudnia "czy może mi ktoś powiedzieć jaka powinna być wartość wymagana wałka ssącego" taka jaką żąda sterownik silnika... bo to on ją ustala na podstawie wartości otrzymanych z czujników... ważnym jest, aby wartość wymagana (tą jaką oczekuje sterownik) była bliska wartości rzeczywistej (aktualnej)
Rozwiązanie andrzejA6 Opublikowano 3 Grudnia Autor Rozwiązanie Opublikowano 3 Grudnia Godzinę temu, janusz75 napisał(a): "czy może mi ktoś powiedzieć jaka powinna być wartość wymagana wałka ssącego" taka jaką żąda sterownik silnika... bo to on ją ustala na podstawie wartości otrzymanych z czujników... ważnym jest, aby wartość wymagana (tą jaką oczekuje sterownik) była bliska wartości rzeczywistej (aktualnej) Dziękuję za odpowiedź,tak właśnie tak teraz jest, wartość rzeczywista podąża za wymaganą przy zwiększeniu obrotów opóźnienie max 0,5°. Trochę mnie tylko zaniepokoiło te 28°,ale już ok. Jeśli tak ma być. Dziękuję,pozdrawiam.
Rekomendowane odpowiedzi