uwencjusz Opublikowano 11 Maja 2009 Opublikowano 11 Maja 2009 Witam, Wczoraj udało mi się w promocyjnej cenie na Alledrogo kupić radio Concert I plus za 200zł. Zgodnie z aukcją radio zaprogramowane jako Bose. Od razu zrozumiałem że w tym przypadku po podpięciu radia (do seryjnego nagłośnienia) będę miał dźwięk tylko z tyłu (prawdopodobnie w półce). Tak też się stało. Ze sprzedawcą rozmawiając face to face dowiedziałem się że w jego starym aucie (A4 po dachowaniu) ma na stanie jeszcze jakieś głośniki Bose, prawdopodobnie 13" z przednich drzwi + tuba + wzmacniacz + pewnie jeszcze jakieś pierdoły które miał w bagażniku. I teraz drodzy Koledzy i Koleżanki nurtuje mnie problem, ponieważ to wszystko pochodzi z Avanta a ja mam Sedana z oznaczeniem 8RN. 1. Czy to wszystko będzie pasować? 2. Czy w ogóle warto w to się pchać (kupować te tuby, wzmacniacze, głośniki i coś tam jeszcze na czym się nie znam)?. Zresztą nie wiem czy ma cały komplet. 3. Czy muszę ciągnąć jakieś jeszcze instalacje, kable itp? Póki co bo zanim pojmę i poczytam o nagłośnieniu trochę mi to zejdzie to czy mógłby mi podać jakąś instrukcję przeprogramowania Radia Bose na "nie Bose" tak żeby mi póki co wszystkie głośniki grały? Jak do tej pory tylko raz próbowałem łączyć kompa z moją A4 i udało mi się znaleźć kilka błędów Z góry wielkie dzięki Pozdr. Łukasz
jarko Opublikowano 12 Maja 2009 Opublikowano 12 Maja 2009 2. Czy w ogóle warto w to się pchać (kupować te tuby, wzmacniacze, głośniki i coś tam jeszcze na czym się nie znam)?. Zresztą nie wiem czy ma cały komplet. Jeżeli chodzi o bose to nie jak już masz coś kupować to nie ori
uwencjusz Opublikowano 12 Maja 2009 Autor Opublikowano 12 Maja 2009 Jeżeli chodzi o bose to nie jak już masz coś kupować to nie ori To dlaczego na forum jest tyle wątków poświęconych "bose"? Nie jestem audiofilem, ba nawet się nie znam na tych wszystkich podzespołach muzycznych. Ja mam tylko radyjko zaprogramowane jako "bose"
jarko Opublikowano 12 Maja 2009 Opublikowano 12 Maja 2009 To dlaczego na forum jest tyle wątków poświęconych "bose"? Nie jestem audiofilem, ba nawet się nie znam na tych wszystkich podzespołach muzycznych. Ja mam tylko radyjko zaprogramowane jako "bose" Bo np bose w modelu B6, B7 już gra całkiem nieźle, zaś w B5 to jak dla mnie kiepsko... Daje ładny dźwięk coprawda, ale szału niestety nie robi... Mam u siebie i właśnie kombinuje jak to poprawić żeby lepiej grało
Yakke Opublikowano 12 Maja 2009 Opublikowano 12 Maja 2009 No ale to nie zmienia faktu że jakaś średnia półka Hertz, Helix czy Infinity bedzie grała dość przyzwoicie Podobnie całkiem do przyjęcie grają bose boze 6 b7 ale to nie to, mnie wystarczyć w przyszłości :gwizdanie: Ja bym zainwestował w coś innego... nie ma sensu kupować bose a po drugie.. !! Co to za dźwięk w półce.. Nie ma takiej opcji! W połce można wstawić sobie jedynie paproć ;p Z tyłu polecam zostawić niskie tony bo zaburza to scene dźwiękowom
Rekomendowane odpowiedzi