Skocz do zawartości
IGNOROWANY

Drgania po odpaleniu auta na zimnym silniku

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

Witam. Mam taki problem że jak odpalę moje A4B8 CAGC 120KM po dłuższym postoju albo po prostu w zimny dzień i dam mu wtedy chwilę pochodzić na luzie przed jazdą to czuć drgania w samochodzie a jak z zewnątrz się posłucha to słychać jakby coś tak rzeczywiście biło w środku (tzn. nie równo chodziło i drgało) i powodowało te drgania odczuwalne w środku samochodu. Obroty nie falują wcale. Auto rusza normalnie i wszystko inne jest ok. Ten problem występuje w ciepłe dni po kilkudniowym postoju auta a w zimne dni już po kilkugodzinnym postoju. Z kolei jak już trochę nim pojadę i nawet nie musi być daleko tzn. że rozgrzeje się np.tylko do 75 stopni to wtedy podczas postoju już w ogóle nie ma tych drgań ani nie słychać żeby coś biło i nie równo chodziło pod maską jak się wyjdzie z samochodu. Nawet jak się już z 10 minut nim pojedzie i potem zostawi auto na pół godziny i odpali to te drgania na luzie już nie występują. Dwumas robiony był pół roku temu. Auto podpinane pod komputer który nie pokazał żadnych błędów. Wtryski też raczej są dobre bo korekty do 0,4 mają najwyżej. Słyszałem że przyczyną takiego czegoś są poduszki silnika, albo listwa paliwowa, opiłkująca pompa lub jeszcze problemy z wtryskami. Co to może być?

Edytowane przez Arsanit