marek1224 Opublikowano 25 Grudnia 2024 Opublikowano 25 Grudnia 2024 Witam wszystkich bardzo serdecznie. Jest to moje pierwsze pytanie, mam zamiar kupić AUDI A6 C7 z 2.0 tdi 190km i zastanawiam się jaką skrzynie wziąć, mam znajomego który zajmuje się sprowadzaniem aut głównie z Niemiec i ogólnie postawiłem na manual, lecz mam zagwostkę czy nie wziąć z skrzynią S-TRONIC. Trochę się naczytałem o tych skrzyniach, wytrzymują ok 200-250 tyś przebiegu i wymagają remontu. Czy ktoś remontował te skrzynię? Jak wychodzi cenowo?
krzychuG Opublikowano 27 Grudnia 2024 Opublikowano 27 Grudnia 2024 (edytowane) Jazda po mieście w automacie to bajka, a trasy to wszystko jedno. Edytowane 27 Grudnia 2024 przez krzychuG
Emejcz Opublikowano Piątek o 15:01 Opublikowano Piątek o 15:01 W dniu 25.12.2024 o 18:33, marek1224 napisał(a): Witam wszystkich bardzo serdecznie. Jest to moje pierwsze pytanie, mam zamiar kupić AUDI A6 C7 z 2.0 tdi 190km i zastanawiam się jaką skrzynie wziąć, mam znajomego który zajmuje się sprowadzaniem aut głównie z Niemiec i ogólnie postawiłem na manual, lecz mam zagwostkę czy nie wziąć z skrzynią S-TRONIC. Trochę się naczytałem o tych skrzyniach, wytrzymują ok 200-250 tyś przebiegu i wymagają remontu. Czy ktoś remontował te skrzynię? Jak wychodzi cenowo? Zależy co ktoś rozumie pod pojęciem 'remont'. Najczęściej wymienia się na początku zestaw naprawczy mechatroniki ~2.200zł, a robota na tyle prosta, że można wymienić samemu jak ma się trochę pojęcia. Koszty od 2 do 20 tys. bym powiedział za naprawy, ale wątpie by często pojawiała się potrzeba pakować w nią wicej niż 5k zł.
Rekomendowane odpowiedzi