Skocz do zawartości
IGNOROWANY

Wyciek Adblue w Audi A4 B8 2.0 TDI

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

Cześć jest taki problem a więc 

Przyjechałam do domu i zobaczyłam że mam jakiś wyciek z auta podniosłam maskę i okazało się że cieknie z wężyka AdBlue mąż chciał zobaczyć czy jest jakaś dziurka czy co się stało i jak przecinał to przeciął taki mały kabelek który był zaizolowany przy wtyczce do AdBlue zakleił na razie taśmą żeby zobaczyć czy będzie dalej ciekło i jest na razie ok czy możecie mi powiedzieć co to jest ten mały pomaranczowy/żóły kabelek ? Dodaje zdjecie

20241225_222227.jpg

Edytowane przez Monika.K
Opublikowano

Ktoś już tam grzebał i nie wiadomo co autor miał na myśli. W każdym razie nie jest to jak w oryginale.  Instalacja ta prowadzi do wtryskiwacza AdBlue, który jest także widoczny na zamieszczonym zdjęciu.

Opublikowano
5 minut temu, Muskel1 napisał(a):

Ktoś już tam grzebał i nie wiadomo co autor miał na myśli. W każdym razie nie jest to jak w oryginale.  Instalacja ta prowadzi do wtryskiwacza AdBlue, który jest także widoczny na zamieszczonym zdjęciu.

Tyle to wiem że prowadzi do wtryskiwacza . Napisałam że mąż to przeciął bo chciał zobaczyć czy jest gdzieś jakaś  dziurka albo coś . I moje pytanie jest o ten  pomarańczowy kabel który jest widoczny na zdjęciu za co odpowiada był razem z wężykiem zawinety i mąż go nie widział i przez przypadek przeciął 

Opublikowano

A ja Ci napisałem, że nie jest to oryginalne i ktoś tam coś narzeźbił.

Opublikowano
13 minut temu, Monika.K napisał(a):

Ale co bo nie rozumiem? Czy tego małego kabla nie powinno tam wgl być czy o co chodzi?

Zanim mąż to przeciął było tak 

Messenger_creation_FAA44545-C7CD-42B1-BD3D-F035CD9C4AEE.jpeg

Opublikowano

Uzupełnij proszę poprawnie profil. Podanie prawidłowego kodu silnika jest niezbędne do odnalezienia odpowiedniego schematu dla danego silnika.

Opublikowano
9 godzin temu, Muskel1 napisał(a):

Uzupełnij proszę poprawnie profil. Podanie prawidłowego kodu silnika jest niezbędne do odnalezienia odpowiedniego schematu dla danego silnika.

Już zmieniłam 

Opublikowano

Zgodnie ze schematem powinny tam być dwa przewody. Pin 1 czarno-biały, pin 2 biało-czarny.

Screenshot(475).png.5bbdba77efd9354dc31618abb8882a7d.png