Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[B5 ADP] Migająca kontrolka ciśnienia oleju

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

witam, mam pytanko dotyczące ciśnienia oleju, mianowicie: jak silnik jest rozgrzany, gdy ruszam (żwawo= wysokie obroty) włącza się lampka ciśnienia oleju, gaśnie dopiero na trzecim biegu przy ok 50 km/h, oleju jest dość, wymieniany był w lipcu 2008r, 8tyś km temu... ostatnio wymieniałem uszczelkę pod pokrywą zaworów, bo był mały wyciek, dolałem trochę oleju i przez jakieś 2 tyg, kontrolka nie migała, dodam jeszcze, że olej w autku to lotos półsyntetyk 10w40, i zaczynam podejrzewać, że to może nie był najlepszy wybór... proszę o jakieś sugestie jak się pozbyć tego problemu... :mysli:

kolejna rzecz o którą chce zapytać to komunikat na wyświetlaczu 1 n 1, podobno to błąd wspomagania kierownicy, ale płynu jest dość, a wspomaganie działa bez zarzutów...

Opublikowano

Prawdopodobnie czujnik cisnienia oleju do wymiany koszt nieduży wymiana prosta.

Opublikowano

In 1 to inspekcja.

Opublikowano

olej w autku to lotos półsyntetyk 10w40, i zaczynam podejrzewać, że to może nie był najlepszy wybór...

dobrze podejrzewasz

Opublikowano

Mam podobną sytuację w swoim automaciku.. Wszystko fajnie pieknie jak jade szybciej, ale gdy stoje w korku ( w Warszawie - dosc czeste zjawisko) to zaczyna migac ta kontrolka. Gdy go przez chwile przegazuje, albo podjade ok 50m tak by wrzucic " 2 " znika i gdy stoje znowu sie pojawia. :/ Zaczyna mnie to wkurzac, mam wrażenie ze mam pekniety korek od wlewu oleju i sądze ze to moze byc przyczyną, zamierzam teraz kupic nowy korek i to sprawdzic. Jesli to nie bedzie to co proponujecie??

PS. Jeszcze pytanko, zna ktos moze kod orginalnego korka.

Opublikowano

Mam podobną sytuację w swoim automaciku.. Wszystko fajnie pieknie jak jade szybciej, ale gdy stoje w korku ( w Warszawie - dosc czeste zjawisko) to zaczyna migac ta kontrolka. Gdy go przez chwile przegazuje, albo podjade ok 50m tak by wrzucic " 2 " znika i gdy stoje znowu sie pojawia. :/ Zaczyna mnie to wkurzac, mam wrażenie ze mam pekniety korek od wlewu oleju i sądze ze to moze byc przyczyną, zamierzam teraz kupic nowy korek i to sprawdzic. Jesli to nie bedzie to co proponujecie??

PS. Jeszcze pytanko, zna ktos moze kod orginalnego korka.

Kod korka z Etki:

(fachowa nazwa "zaślepka" - też wymyślili :D)

06B 103 485B -- wycofana w 2006

Kod zamiennika:

06B 103 485C

Opublikowano

Podejrzewam że to nie jest wina słabego ciśnienia oleju , czujnik lub instalacja. A mianowicie piszecie że kontrolka świeci a nic nie wspominacie że klepią popychacze ,a to raczej nieuniknione bez smarowania. Ale dla wykluczenia braku ciśnienia wkręciłbym w miejsce czujnika manometr.

Opublikowano

06B 103 485C

Wielkie dzieki ulek za ten kod. :)