Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Jak dobrać pływak po wymianie licznika na nowszy w Audi A4 B6 1.6

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Po wymianie licznika na nowszy poziom paliwa wskazywał od pełnego baku do połowy pustego. Wymieniłem cały pływak z pompą na model z 2003 roku tak jaki teraz jest założony licznik czyli z 2003 roku. I pokazuje teraz że nie ma paliwa wcale a jest pół baku. Co zrobić żeby to prawidłowo działało. Pomocy !!!

Rozwiązane przez Tons

Przejdź do rozwiązania
Opublikowano

Nic nie trzeba wymieniać, zamiast dobrze poczytać co należy zrobić po wymianie licznika, to jak zwykle bez przygotowania merytorycznego zacząłeś niepotrzebnie działać. Należy skalibrować ilość wskazywanego paliwa w blokach pomiarowych  poczytaj tutorial o zmianie licznika a znajdziesz info.

Opublikowano
  • Autor

Ok dzięki 

Opublikowano
  • Autor
  • Rozwiązanie

W Zamościu Diagności komputerowi nie słyszeli i czymś takim jak kalibracja ilości paliwa... mowią że to wina pływaka. Nie mam pojęcia już co robić. Na forum nie mogę nigdzie się dowiedzieć co i jak. Nie wiem nawet jak szukać tego tematu jestem w tym zielony ...

Opublikowano

Temat o wymienianie licznika https://a4-klub.pl/topic/500956-wymiana-licznika-w-a4-b6-z-lat-2001-2002-na-liczniki-z-lat-2003-2004/

Temat(pewnie jeden z kilku na Forum), wyjaśniający problem stanu paliwa przy wymianie licznika na nowszy typ :

Opublikowano

Nie mniej, nie wiem czy rozwiązaniem jest wymiana pompy na inną, z tego co kojarzę to albo odwraca się piny na kostce (trzeba tylko wiedzieć które) albo wprowadza się korekty w tym, co widzi licznik. 

Opublikowano
  • Autor

Ok spróbuję opcje które mi doradziliście