Skocz do zawartości
IGNOROWANY

Audi A5 F5 40 TDI

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam,

To pierwszy mój post na tym forum dlatego prośba o zrozumienie jeżeli gdzieś popełniam błąd :)

W przyszłym tygodniu jadę odebrać autko - audi a5 f5 sportback 40 TDI z 2020. Skrzynia S-tronic i z tego co wyczytałem to powinna być DL382. Niestety auto nie posiadało żadnych papierów itp.. handlarz tłumaczył że mogę pojechać do ASO i oni mi historię wyciągną

Jako że auto jest poleasingowe i ma przejechane 172.000 KM, będę chciał na start wymienić olej w tej skrzyni, nie wiem niestety kiedy był wymieniany i nie chcę ryzykować

W związku z powyższym mam dwie sprawy:

1. Czy jest ktoś w stanie odkodować mi po numerze VIN wyposażenie oraz kody np. silnika itp ? WAUZZZF51LA017275

2. Nigdzie nie mogę znaleźć informacji na temat interwału wymiany oleju w skrzyni oraz rodzaju, specyfikacji.. Mam już ściągniętą oficjalną instrukcję obsługi tego auta, ale nie ma tam jakiejkolwiek wzmianki o skrzyni biegów i konserwacji. Prośba o informację jaki to powinien być olej ? Przyda mi się nawet link

Będę bardzo wdzięczny za okazałe wsparcie, na pewno będzie to nie jeden mój post z racji że przesiadam się z A4 2005 na A5 i ciągle się dowiaduję ciekawostek

Pozdrawiam !

Opublikowano
2 minuty temu, AdrianR95 napisał(a):

Czy jest ktoś w stanie odkodować mi po numerze VIN wyposażenie oraz kody np. silnika itp

3 minuty temu, AdrianR95 napisał(a):

Nigdzie nie mogę znaleźć informacji na temat interwału wymiany oleju w skrzyni oraz rodzaju, specyfikacji.

Co 60tyś