Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Nie działające światło jazdy dziennej i kierunkowskaz w Audi A4 B9

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam,

od dłuższego czasu borykam się z problemem nie działającymi światłami do jazdy dziennej/ kierunkowskaz w lampie od strony kierowcy.

W skrócie po przełożeniu modułu z prawej lampy do niesprawnej lewej doszedłem do wniosku, że moduł 4M0907397AC jest niesprawny, założyłem moduł z rynku wtórnego ale niestety bez pozytywnego skutku, dostałem informację od osoby, która miała mi "nowy" moduł zakodować, że nie ma z nim komunikacji, kupiłem kolejny moduł i historia się powtarza, nie da się go zakodować, powoli już rozkładam ręce, czy ktoś z was spotkał się kiedyś z takim problemem?

wczesniej lampa działa poprawnie, po zalaniu modułu pojawił się problem, którego nie potrafię rozwiązać.

auto to a4 b9 allroad sprowadzany ze stanów 

Opublikowano

Wrzuć pełny auto-scan. 

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano

Witam, również mam taki sam problem ale w Audi A4 B9 salon polska.

Okazało się, że w lampie jest przepalone gniazdo i wtyk modułu 4M0907397AD tak, więc zakupiłem używaną lampę matrix i ponoć "nowy" moduł 4M0907397AD na allegro. Po zainstalowaniu używanej nowej lampy i zakupionego modułu (dwa z uszkodzonej lampy moduły zostały przełożone) i po podłączeniu dalej niestety nie świeci kierunek i światło postojowe. W module wyświetlają się błędy. I mam pytanie czy muszę to programować? Jak tak to co mam zrobić mam odisa. Prośba o pomoc. 

Screenshot_20250222_172333_OBDeleven.jpg

Screenshot_20250222_172353_OBDeleven.jpg

Screenshot_20250222_172400_OBDeleven.jpg

Screenshot_20250222_172411_OBDeleven.jpg

Screenshot_20250222_172429_OBDeleven.jpg

Screenshot_20250222_172436_OBDeleven.jpg

Screenshot_20250222_010407_OBDeleven.jpg

Opublikowano

@Muskel1 wyżej napisał, co należy zrobić w pierwszej kolejności.

Opublikowano
W dniu 23.02.2025 o 15:15, Audi A4KON napisał(a):

tak, więc zakupiłem używaną lampę matrix i ponoć "nowy" moduł 4M0907397AD na allegro.

Jeżeli sterownik lewej lampy jest fabrycznie nowy, to jest "dziewiczy" i brakuje w nim zestawu danych pod matrix, który należy do niego wgrać.

Na scanie widać, że w sterowniku lewej lampy (29), w przeciwieństwie do sterownika prawej lampy (39), brakuje zestawu danych.

Screenshot(494).png.302519f3db7d21f3b48b447139d2aac4.pngScreenshot(493).png.82e2160043cd3f3bbb530027ef52780f.png

Opublikowano
W dniu 23.02.2025 o 16:59, steve69 napisał(a):

@Muskel1 wyżej napisał, co należy zrobić w 

Oki Muskiel1 a skąd mam wziąć ten plik danych do lewej lampy? Czy odis sam zaciągnie je i wgra? mam VCP ale Chinola z 2016r. i raczej chyba tego nie ogarnie.

Opublikowano

Albo VCP albo ODIS (z dostepem online).

Opublikowano

Panowie a może wiecie bo szukam w internecie gniazda do złącza tego modułu 4M 907 397 AD  bo w lampie mi się ta kostka przetopiła i ogromna prośba o numer bym mógł sobie ją poszukać na aliexpress:-)

20250201_105425.jpg

Opublikowano

Nie ma czegoś takiego. Ten sterownik wpinany jest bezpośrednio do spodu lampy. Musisz wymienić sterownik i jeżeli w lampie gniazdo jest także wypalone, to jeszcze lampę.

Opublikowano

Witam, po wybraniu odpowiedniego pliku i zakodowaniu na matrix nowego modułu 4M0907397AD w lewej nowej lampie i wymienieniu jeża (od kierunku i światła postojowego) działają mi wszystkie światła lecz kierunek mruga normalnie a nie dynamicznie. Gdzie może leżeć błąd?

Dodam tylko tyle, że nowy zakupiony jeż był montowany dopiero po kodowaniu modułu bo dalej nie działał stary z uszkodzonej mojej lampy. Możliwe, że podczas kodowania modułu 4M0907397AD nie zostały one wgrane bo program widział, że jeż był uszkodzony? Światła matrix działają prawidłowo i wycinają wiazkę światła nie oślepiając inne samochody:-)

Opublikowano

Wrzć pełny auto-scan z zawartymi kodowaniami.