serek_28 Opublikowano 2 godziny temu Opublikowano 2 godziny temu Witam wszystkich serdecznie. Posiadam Audi A4 b9 z 2024 roku odebrane tydzień temu z salonu. W wyposażeniu zawarty ty jest Pakiet Technologiczny oraz Audi smartphone interface. Android Auto bez problemu łącz się "po kablu" z telefonem ale mam problem z rozwiązaniem bezprzewodowym. Robię wszystko zgodnie z instrukcją - czyli połączenie bluetooth oraz wifi włączone. Telefon łączy się z autem, ale w menu Smartphone Interface ikona telefonu (samusng S23 - próbowałem również z innymi) jest nie podświetlona i jedyne co można zrobić to usunąć połączenie. Tak jak pisałem po kablu wszystko śmiga, bezprzewodowo też - ale bez android auto. Już nie mam pomysłu jak to naprawić. Znalazłem wątek na youtube, że może tak się dziać ze względu na to, że tel łączy się ze "złym" wifi - audi powinno tworzyć 2 sieci, jedną "audi_xxx" oraz "audi_xxx_5GHz" (tej mój tel nie wyszukuje). Jeżeli był już taki wątek to przepraszam moi drodzy, z góry dziękuję za pomoc.
Rekomendowane odpowiedzi