Skocz do zawartości
IGNOROWANY

[ALL B6] Szwankuje wskaźnik temperatury płynu chłodniczego

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

witam!

Wymienialem niedawno caly rozrzad z olejami filtrami itd. Termostat rowniez wymienialem bo przed wymiana zauwazylem ze raz dzialala wskazowka od temperatury a raz nie, wiec zeby wykluczyc termostat to wymienilem. Ale po jakims czasie jak odpale auto i normalnie jezdze to temp dochodzi po jakims czasie do 90 st i tak jest jakis krotki postoj ponowna jazda i nieraz odrazu sie nei podnosi wskazowka a nieraz w czasie jazdy spadnie do 0. Co to moze byc? mial ktos podobny problem?

Opublikowano

Wymień czujnik temperatury,może to on.Chyba że coś nie łaczy słaby kontakt.

Opublikowano

Stawaim na czujnik temperatury :wink4:

Opublikowano

Witam

Mam bardzo podobny problem (wskaźnik temperatury płynu chłodzącego czasami działa a czasami nie),

lecz u mnie wymiana czujnika G2/G62 nie rozwiązało problemu.

Okazało się, iż jest uszkoszony wskaźnik. Podobno nie ma możliwości wymiany tylko tego wskaźnika,

tak więc trzeba wymienić komplet zegarów. W ASO koszt przeszło 2 tys

Gdybyś chciał samemu wymienić ten czujnik płynu chłodzącego to poniżej link do opisu jak to zrobić :)

http://www.audiklub.org/phpBB2/viewtopic.php?t=51291&postdays=0&postorder=asc&start=20

PS. Zauważyłem taką dziwną zależność, że u mnie jak auto stoi na słońcu i się nagrzeje to wskaźnik działa :)

Pozdrawiam

Rafał

Opublikowano

Ja mialem tak ze mialem blad czujnika G62 na vagu-wymienilem na ori zielony z aso nowke-blad znikl.Jednak problem z roznymi wskazaniami na blacie zostal.Wczoraj sie wkurzylem nieco - bo poczytalem ze potrafi styk sniedziec-wypiolem wtyczke-popsikalem-rozruszalem nieco i od wczoraj do teraz na razie mam spokoj.Prawidlowo jak sie rozgrzeje to 90 na blacie trzyma.Moze cos nie stykal dobrze ten czujnik - G62 jest razem z G2 aG2 odpowiada za wskazanie na blacie.Sprawdz zanim w koszty polecisz...I co na kompie ci pokazuje sprawdz

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...