AudiA4B5AHL Opublikowano 9 Lutego Opublikowano 9 Lutego Dzień dobry wszystkim Szukam mądrej głowy, która mi podpowie czy i gdzie (w jakim warsztacie) da się skorygować zbieżność kół przednich? Diagnosta stwierdził, że nie jest w stanie więcej skorygować zbieżności i wynik wychodzi taki a nie inny (w załączeniu) . Stwierdził że może coś jest gdzieś skrzywione i dlatego wynik jest taki ale wyregulować się tego nie da. Ale moim zdaniem wyregulować może nie, ale może ktoś podpowie gdzie szukać uszkodzenia - nawet jeśli faktycznie coś uległo skrzywieniu - to co mogło to być? Wszystko co się kiedyś krzywiło można przecież wyprostować, a może wymienić. Może znacie kogoś kto by się podął znalezienia sposobu na prawidłowe ustawienie zbieżności w tym aucie (Audi A4 B5 Avant 1.6, AHL 98r) szczególnie w kuj-pom? Boję się że taka krzywizna będzie mi zdzierała opony a są już nowe i mi po prostu szkoda je zniszczyć w ten sposób.
RaThek Opublikowano 9 Lutego Opublikowano 9 Lutego Drążki? Końcówki? Wahacze? Magiel? Cokolwiek z tego było sprawdzane?
AudiA4B5AHL Opublikowano 16 Lutego Autor Opublikowano 16 Lutego Wahacze na pewno są ok. Ja jestem na tym punkcie wyczulony i jak tylko pojawi się jaki drobny dźwięk z luzów na zawieszeniu to od razu jest poszukiwanie skąd to i wymiana. Drążki diagnosta stwierdził że są ok, aczkolwiek musiał grzać śruby żeby skorygować ustawienie. Załączone zdjęcie to już efekt po zmianie wszystkiego co się dało w tym aucie zmienić jeśli chodzi o ustawienie zbieżności. Znak zapytania to magiel. Tego diagnosta na pewno nie weryfikował, chyba że weryfikacja polegan po pokręceniu kierownicą w poszukiwaniu luzów - bo to robił.
Rekomendowane odpowiedzi