Skocz do zawartości
IGNOROWANY

Kodowanie lane assist w Audi A4 B9

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

Witam prubuje zaktywowac line assistent ale niewiem oco tu chodzi auto audi a4 b9 2020 advancet 35 tdi miekka chybryda  czy muglby mi ktos wytlumachyc jaki jest tu problem ?  Z gory  dziekuje 

IMG_3129.jpeg

IMG_3130.jpeg

IMG_3131.jpeg

Edytowane przez andy63
Nastepny problem
Opublikowano

Klon:whistling:

Opublikowano (edytowane)
1 godzinę temu, Muskel1 napisał(a):

Klon:whistling:

To znaczy ze tym nic ni zrobie . OBDLEVEN warto dokupic do tego czy tesz lipa ?

Edytowane przez andy63
Opublikowano

OBDeleven da radę ale trzeba wykupić abonament Pro.

Opublikowano
W dniu 23.02.2025 o 18:39, andy63 napisał(a):

Witam prubuje zaktywowac line assistent ale niewiem oco tu chodzi auto audi a4 b9 2020 advancet 35 tdi miekka chybryda  czy muglby mi ktos wytlumachyc jaki jest tu problem ?  Z gory  dziekuje 

IMG_3129.jpeg

IMG_3130.jpeg

IMG_3131.jpeg

Witam ponownie. Mam nastepny problem i nie jestem w stanie tego ogarnac. Kupilem jak mi polecono obdeleven pro . Ale ja chce zakodowac line asisst wychodzi mi blad niewiem oco chofzi mysle ze jako auto jest z drugiej reki morze ktos tu namieszal. Dziwne ze mogle zakodowac automatyczne swiatla drogowe ale line assist niema jak

IMG_3149.png

Opublikowano
W dniu 23.02.2025 o 21:15, Muskel1 napisał(a):

OBDeleven da radę ale trzeba wykupić abonament Pro.

Kupilem OBDeleven pro ale dalej nie moge zakodowac line assist nie pozwala mi zakodowac ? Dziwne bo automatyczne swiatla bez problemow ale line assist niema jak. Mozesz mnie naprowadzic oco tu chodzi ?

IMG_3149.png

Opublikowano

Bo próbujesz użyć gotowca, który wymaga kredytów.
Funkcje koduje się na piechotę samemu a nie używa się gotowców.

Opublikowano (edytowane)

Mam 200 kredytow y nie dziala a i prubowalem na pichote ale tesz nie pozwala odrzuca kodowanie i co dziwne zawsze pisze brak sterownika

Edytowane przez andy63
Opublikowano (edytowane)

Maska otwarta? silnik zgaszony?

Edytowane przez Muskel1
Opublikowano (edytowane)

Tak maska otwarta (niewiem czy trzeba podniesc  do gury ) bez odpalenia silnika wrzystko sie loczy ale jak wchodze w A5 byte 12 tam wrzystko jest nie oznaczone zaznaczam bit 3 daje ok i odrzuca

(Funkcja przerwana, nie spełniona
warunki ramowe)

IMG_3150.png

IMG_3152.png

Edytowane przez andy63
Opublikowano

Coś robisz ewidentnie źle albo nie aktywowałeś licencji pro.

Opublikowano

Licencja jest aktywna ale niemozna zakodowac tak jak pisalem wczesniej zakodowalem zmiane swiatel automatyczna bez problemow ale lain assist nie pozwala vcds tosamo

Opublikowano (edytowane)

Coś robisz źle, poza tym hiszpański język nie jest w Pl językiem urzędowym, więc nie oczekuj, że ktoś rozumie co tam jest napisane.

Edytowane przez Muskel1
Opublikowano

Licencja jest aktywna ale niemozna zakodowac tak jak pisalem wczesniej zakodowalem zmiane swiatel automatyczna bez problemow ale lain assist nie pozwala vcds tosamo

Opublikowano

Oo sorki jusz zmienilem na jezyk Ojczysty

Opublikowano
15 godzin temu, andy63 napisał(a):

ale lain assist nie pozwala vcds tosamo

Coś wykonujesz źle.

Opublikowano (edytowane)

Witam ponownie y z gury dziekuje za pomoc. Udalo mi sie zaktywowac line assist  tak jak pisales maska otwarta  (dziwne te audi maska musi byc podniesiona do gury jak nie to nic niemozna zrobic hehe )y bez uruchomiena silnika ale jest jedno ale , wywalilo mi w obdeleven 8 bledow w sterownikach . Na zegarach nic . Poczekam do jutra a moze po uspieñu sterownikow bedzie dobrze 

Edytowane przez andy63
Opublikowano (edytowane)

Witam ponownie mam putanie. Mam zaprogramowany Line Assist tak mi sie wydaje i jak pisalem wczesniej przez Obdeleven   . W MMI pokazalo die wrzystko ale line assist nie wlancca sie niedziala  na cokpicie jest sylwetka samochodu i linie ale niewyswietla sie nic ?? I wywalilo na obdelewen cos takiego 

na gatevay i A5

IMG_3164.png

IMG_3165.png

Edytowane przez andy63