Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Niedziałające światła przeciwmgielne w Audi A4 B8 z USA

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Pacjent to b8 lift 2015r z USA po konwersji na EU przez poprzedniego właściciela. Żadnych błędów przy skanie. 

Mam problem ze światłami przeciwmgłowymi z przodu i z tyłu. Przód działa jako doświetlanie zakrętów oraz CLH, ale nie jestem w stanie uruchomić ich z przycisku (przycisk świeci się po kliknięciu i po sekundzie gaśnie), tymczasem z tyłu da się je uruchomić bez problemu, ale świeci tylko światło prawe. 

Czy jest możliwość zakodowania działania przycisku halogenów? Napięcie jest, przycisk wpięty. Z góry dziękuję za pomoc.

Opublikowano

Jakie lampy?

Opublikowano
  • Autor
1 godzinę temu, Muskel1 napisał(a):

Jakie lampy?

Przód Bixenon skrętny, tył neon, aczkolwiek w samochodzie nie było opcji skrętnych, był zwykły bix seryjnie. Skrętny wrzucony na sztukę i oczywiście nie działa, bo nie ma modułu i planuje wrzucić zwykłe.

Może to mieć wpływ na halogeny?

Opublikowano

Nie znając jak zostało wykonane ciężko powiedzieć.

Jak był tam jakiś rzeźnik wszystko jest możliwe. Poza tym w poliftach nie ma osobnego sterownika do samopoziomu tak jak w przedliftach, gdyż steruje tym BCM1. Pytanie tylko czy obecny BCM1 obsługuje xenony skrętne.

Dodatkowo w poliftach zastosowano tylko jeden czujnik samopoziomowania na tylnej osi, wyjątki stanowiły pojazdy ze skrętnymi xenonami i miały one dwa, czyli także jeden na przedniej osi. Jeżeli więc miałeś nieskrętne to masz tylko jeden czujnik z tyłu. 

Wrzuć pełny auto-scan zobaczymy co tam jest i jak wygląda obecna sytuacja.

Edytowane przez Muskel1

• 7 miesięcy temu...
Opublikowano

Witam mam podobny problem hce włączyć halogeny jest krótkie podświetlenie przycisku i tyle ale doświetlenie działa Audi A4 B8 lift z 2013 r sterownik świateł to 8 k0907063DH lampy bixenon czy ktoś wie czemu nie włączają się z przycisku 

Opublikowano

Napisz po polsku i zrozumiale o co Ci chodzi. Najlepiej używając znaków interpunkcyjnych, to może ktoś podpowie.

Edytowane przez Muskel1

• 5 miesięcy temu...
Opublikowano

Panowie mam podobny problem dodam, że przeciwmgielne przednie działały poprawnie
i nie wiem w którym momencie przestały działać po naciśnięciu przycisku na desce
zielona dioda zaświeci się na chwilkę i gaśnie
najciekawsze, że nie ma błędu światła działają (przeciwmgielne) jako doświetlanie zakrętów oraz
funkcja powitania i po zamknięciu auta, ma ktoś lekarstwo na ten problem.
Pozostałe oświetlenie działa bez problemów, jeśli to istotne to amerykaniec po przeróbkach
Pozdrawiam Wojtek

Opublikowano

Wrzuć pełny auto-scan oraz zdjęcie lamp (bixenonow) od przodu.

Opublikowano
13 minut temu, Muskel1 napisał(a):

Wrzuć pełny auto-scan oraz zdjęcie lamp (bixenonow) od przodu.

Log-RP0626G-WAUHFCFL3EN037863-205760km-4,04,26woj.txt

Opublikowano

Masz w kodowaniach wyłączone jednoczesne święcenie przeciwmgielnych z długimi. Podobnie z przeciwmgielnym tylnim. Ktoś narobił głupot w kodowaniach.

Opublikowano
35 minut temu, Muskel1 napisał(a):

Masz w kodowaniach wyłączone jednoczesne święcenie przeciwmgielnych z długimi. Podobnie z przeciwmgielnym tylnim. Ktoś narobił głupot w kodowaniach.

możesz naprowadzić gdzie to wyłączyć jutro bym to popróbował poprawić wiem że była przeróbka z usa bo lampy są klejone tylne no i auto rok temu z kanady przypłynęło

tył teoretycznie działa poprawnie nie zauważyłem nieprawidłowości

Edytowane przez Piranha

Opublikowano

W kodowaniu BCM1.

Opublikowano
2 minuty temu, Muskel1 napisał(a):

W kodowaniu BCM1.

ok będę szukał dam znać co zmajstruję wielkie dzięki za pomoc

Opublikowano

09

4/1

4/2

4/5

do poprawy.

Opublikowano
5 minut temu, Muskel1 napisał(a):

09

4/1

4/2

4/5

do poprawy.

🤝🍺

Opublikowano

Chwileczkę, przeskoczyłem w nieodpowiednim bajcie.

Do poprawy masz w sterowniku 09 w bajcie 4 tylko bit 2

Opublikowano
2 minuty temu, Muskel1 napisał(a):

zachodzę w głowę jak to robisz ale chyba za cienki jestem w te klocki i jeszcze dużo wody w Sanie (rzeka w moim mieście) upłynie zanim to ogarnę chociaż troszkę
ale dzielnie walczę :)

Edytowane przez Piranha

Opublikowano
21 godzin temu, Muskel1 napisał(a):

witaj ponownie
zmieniłem kodowanie w bajt4 przeglądnąłem jeszcze na logikę cały moduł 09 i niestety nie ruszyły przednie przeciwmgielne
zastanawiam się czy mogłem coś jeszcze popsuć albo któryś z moich majstrów bo parę dodatków wsadziłem już do auta których nie było
wcześniej
dołożyłem:
-asystent długich
-składane lusterka
-czujniki parkowania z przodu
-zmiana pompy ABS
-TPMS i AHA
-Carplay
reszta była w oryginale no i na początku spolszczenie MMI i aktualizacja map

Opublikowano

W każdym razie masz tam w konfiguracji świetlnej sterownika 09 dużo rzeczy pozmienianie, które nie są oryginalnie zakodowane.

W bajcie 4 odznacz jeszcze bit 3, następnie odczekaj uśpienie sterowników i sprawdź czy działa.

Opublikowano
1 godzinę temu, Muskel1 napisał(a):

W każdym razie masz tam w konfiguracji świetlnej sterownika 09 dużo rzeczy pozmienianie, które nie są oryginalnie zakodowane.

W bajcie 4 odznacz jeszcze bit 3, następnie odczekaj uśpienie sterowników i sprawdź czy działa.

ok jutro sprawdzę podeślę Ci jeszcze skan z września 25 roku to chyba pierwszy po zakupie
jeszcze nie było żadnych modyfikacji robionych, mam nadzieję , bo pewności też nie mam

Scan-WAUHFCFL3EN037863-20250928-1346-199320km.txtod tego czasu wiele sie w aucie pozmieniało

Edytowane przez Piranha