Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Audi A4 B7 1.9 TDI BKE nie kręci

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Cześć.

W piątek wróciło auto po wymianie rozrządu. Do tej pory wszystko sprawnie chodziło, ale wczoraj zajechałem na parking i zgasiłem auto bo podczas jazdy wyrzuciło mi check engine na desce. Zgasiłem i próbuje odpalić a auto kręci i kręci i nie wstaje. Podobne objawy miałem przedwczoraj jak też próbowałem auto odpalić pod sklepem i kręciło kręciło bez mocy ale odpaliło. Czy to może być akumulator a może rozrusznik? Akumulator ciągle się ładował podczas jazdy więc po zgaszeniu i ponownym odpaleniu powinien normalnie odpalić. Rozrusznik od czasu kiedy mam auto czyli od 20r nie był wymieniany, a wcześniej zapewne także nie. Mechanik nastraszył mnie że mogła dwumasa się wysypać i zablokować silnik, nie ukrywam że jest już trochę zużyta, ale chciałem dociągnąć kilka dni aby ją wymienić. Wrzucam filmik jeszcze poniżej do wglądu.

Edytowane przez fang

Opublikowano

włóż 5 bieg i sprawdź przepychając go czy kręci się wał w silniku czy nie . Jeśli tak to według mnie padł aku . Teraz aku tak padają na raz , nie pomoże ładowanie  nie odpala i tyle Miałem taki przypadek z aku .. Albo rozrusznik 

Edytowane przez OLIVER

Opublikowano
  • Autor

To myślisz że Aku mógłby wariować i raz odpalać raz nie? Nie jest tak, że jak padnie to już nie odpali. Dodam, że w sumie miałem transmiter do gniazda zapalniczki wpięty i ciężej odpalał z włączonym niż jak go wyjąłem więc tu też się nasuwa rozwiązanie w stronę aku. Sprawdzę jakie podaje napięcie i przeskanuje kompem ten błąd. Z aku też wywali check engine na desce jak padł?

Opublikowano
  • Autor

po OBD nie wykazało żadnego błędu tylko błąd z przepływomierzem, ale on już był jakiś czas temu. Akumulator sprawny więc pora na rozrusznik. Ma ktoś metodę jak sprawdzić czy jest sprawny?

Opublikowano

Podpinasz bezpośrednio z klemy akumulatora.

Opublikowano
  • Autor
5 minut temu, Langista napisał(a):

Podpinasz bezpośrednio z klemy akumulatora.

Jest tam jakieś dojście logiczne aby to zrobić czy na stół trzeba rozbierać?

Opublikowano

Od spodu powinno być dojście.

• 4 tygodnie później...
Opublikowano
  • Autor

Zapomniałem napisać, ale przyczyną był rozwalony rozrusznik. Sprężyna z dwumasy uszkodziła rozrusznik i został oddany na regeneracje.