borysek88 Opublikowano 6 godzin temu Opublikowano 6 godzin temu (edytowane) Witam, posiadam audi a4 b5 1.9 tdi ajm, aktualny przebieg to 465 tyś km, silnik w 100% oryginalny, nic nie było przy nim robione, nigdy nie był otwierany, dzisiaj zauważyłem, że po ostrej jeździe, wskazówka temperatury płynu chłodniczego przesuwa się z 90 na 93-94 stopnie, a po około 2 minutach spokojnej jazdy, wskazówka wraca na temperaturę 90 stopni. zaraz po ostrej jeździe sprawdzałem wąż od chłodnicy (ten obok intercooleta na górze), wąż ten jest gorący, jednak da się go ścisnąć, po odkręceniu korka od zbiornika wyrównawczego słychać specyficzne syknięcie, płyn w zbiorniczku wyrównawczym jest zimny, termostat w silniku był wymieniany 11 lat temu, w oleju nie ma płynu chłodniczego, w zbiorniku wyrównawczym nie ma oleju podmieniłem korek zbiornika wyrównawczego z passata b5, nie się nie zmieniło, temperatura płynu chłodniczego po ostrej jeździe, nadal się podnosi do 93-94 stopnie wentylator od chłodnicy pracuje (wczoraj też zmieniałem olej, filtr oleju, filtr powietrza, filtr paliwa, drugi raz sprawdziłem czy wszystko zrobiłem dobrze, wszystko jest OK) proszę o pomoc pozdrawiam Mateusz Edytowane 6 godzin temu przez borysek88
Fazii Opublikowano 29 minut temu Opublikowano 29 minut temu A jakie są odczyty temperatury na vcds? Zegary vdo czy Jaeger?
Rekomendowane odpowiedzi