Ksiezopln Opublikowano 21 Marca Autor Opublikowano 21 Marca 13 minut temu, Langista napisał(a): Moduł jakie ma numery?
Langista Opublikowano 21 Marca Opublikowano 21 Marca Niby wszystko pasuje, musisz dokładnie przejrzeć te wszystkie kodowania, od licznika po tempomat, kiera z B7 czy z b6?
Ksiezopln Opublikowano 21 Marca Autor Opublikowano 21 Marca 2 godziny temu, Langista napisał(a): Niby wszystko pasuje, musisz dokładnie przejrzeć te wszystkie kodowania, od licznika po tempomat, kiera z B7 czy z b6? Kiera raczej b6 zwykła 3ramienna jakie kodowania sprawdzić na liczniku ?
Langista Opublikowano 21 Marca Opublikowano 21 Marca https://a4-klub.pl/topic/14538-wymiana-modułu-kierownicy-pod-tempomat-kierownicę-multifunkcyjną/
Ksiezopln Opublikowano Wtorek o 20:04 Autor Opublikowano Wtorek o 20:04 (edytowane) Ponawiam temat. Zakodowane od A do Z jak z linku wyżej po raz kolejny. NOWA manetka czujnik sprzęgła i stopu dziala licznik przekodowany ( był z automatu jest w manualu) patrzyłem u znajomka w b7 na bity itp i zachowuje sie inaczej niż u mnie. u mnie po przełączeni manetki tempomatu na ON pojawiają się w 2 ramce dwie jedynki na początku i pierwsza w 4 ramce, u znajomego w czwartej ramce jest pierwsza i ostatnia i nie ma tych dwóch na początku w drugiej. blad 17977 jest stały i pojawia się po usunieciu wszytko w załącznikach poniżej, jedyne co mi przychodzi do głowy to uj***ny sterownik tempomatu pod taśmą. dodatkowo pytanie czemu nie moge wejść do gateway’a? IMG_1174.mov Edytowane Wtorek o 20:07 przez Ksiezopln
Langista Opublikowano Wtorek o 21:38 Opublikowano Wtorek o 21:38 No to też może być, że masz interfejs słaby i nie koduje jak trzeba. Masz ewidentnie błąd w zakodowanym sterowniku, z nikąd się on nie bierze.
Ksiezopln Opublikowano Środa o 06:33 Autor Opublikowano Środa o 06:33 8 godzin temu, Langista napisał(a): No to też może być, że masz interfejs słaby i nie koduje jak trzeba. Masz ewidentnie błąd w zakodowanym sterowniku, z nikąd się on nie bierze. Kodowanie jest raczej okej. 17977 - Przetacznik ukt.utrzymywania zadanej predkosci jazdy (E45) intryguje mnie ten błąd i na nim chcę się skupić zastanawia mnie czemu w drugiej tabeli po włączeniu tempomatu pojawiają się dwie jedynki. moze być problem w manetce ? brudne styki na kostce ? Na pinach w module ?
Ksiezopln Opublikowano Środa o 07:06 Autor Opublikowano Środa o 07:06 Albo jeszcze inaczej. Jest ktoś z Wrocławia lub okolic kto by mógł mi na to zerknąć
Monti Opublikowano Środa o 11:44 Opublikowano Środa o 11:44 Wrzuć autoskan, zobaczymy jakie kodowania masz w tych sterownikach.
Rekomendowane odpowiedzi