Skocz do zawartości
IGNOROWANY

A4 B9.5 sedan - 35 TFSI / S-tronic / matrix/ B&O

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Dawno, dawno temu... No ok, nie tak dawno, bo w 2015 kupiłem swoje pierwsze auto i postawiłem na Audi A3 8L - 2001r., z wolnossącym silnikiem 1.8 125KM - tak się zaczęła przygoda z Audi 🙂

Bardzo lubiłem ten samochód, ale po czasie zaczęło brakować mocy i miejsca…

1a3.jpg.d14548adda7bce4e7949a892179de366.jpg

Dlatego w 2018r. przyszedł czas na A4 B7 – pod maską 1.8T seryjnie 163KM, delikatnie pomodzony na 200KM. Przez kilka lat auto dzielnie służyło, zrobiłem nim ponad 120kkm. Kilka przygód się przytrafiło, może jak się wątek rozwinie to opowiem o kilku sytuacjach, ale teraz przejdę do sedna 😅

3a4.jpg.ab6ae15471f549f476e88d1dbd2f833f.jpg

2024r. – nadszedł czas na małe spełnienie marzeń – zakup Audi A4 B9!

Do zmiany samochodu przymierzałem się mniej więcej od połowy 2023, brany był pod uwagę Passat i Arteon i na nich się raczej skupiałem.
W tamtym czasie budżet był niższy, dlatego też nie patrzyłem w stronę A4 B9 - w tych pieniądzach były raczej przedlifty z większym przebiegiem. W międzyczasie trochę się w moim życiu działo i zmiana samochodu przeciągała się w czasie. Na wiosnę 2024 zapadła decyzja – kupujemy samochód. Żonie Passat się nie spodobał (mi w zasadzie do końca też, mimo że brałem pod uwagę tylko r-line, ale to trochę dłuższa historia) dlatego ta opcja odpadła, Arteon wydawał się trochę za duży i niezbyt dobrze wyciszony, więc po krótkich przemyśleniach i zweryfikowaniu rynku pod kontem moich wymagań wybór padł na poliftową wersję A4 B9.
Kilka miesięcy poszukiwań, kilka egzemplarzy przetestowanych i w końcu się trafiła ta jedyna 😍

Audi A4 B9, 35 TFSI DMSB, 2022r. Salon PL
Numer lakieru LY9C Ibis White

Wyposażenie:
1BA Standardowe zawieszenie
1XP E LRA: Kierownica skórzana w 3-ramiennym designie z funkcją wielofunkcyjną i podgrzewaniem
4A3 E SIH: Podgrzewane siedzenia, przód
4GF L WSS: Akustyczna szyba przednia
4KC L SSH: Tylne i boczne szyby z izolacją cieplną
4L6 E IRS: Lusterko wewnętrzne automatycznie przyciemniane, bez ramki
6I1 P SRH: Audi active lane assist
6K8 L AWV: Audi pre sense city
6XK E ASE: Lusterka boczne ustawiane, podgrzewane i składane elektrycznie, oba automatycznie przyciemniane, prawe opuszczane na krawężnik
7UG P NAV: MMI navigation plus z MMI touch
7W3 P ESI: Audi pre sense
7Y1 P SPU: Audi side assist
8G4 P LIA: Reflektory Audi Matrix LED z dynamicznymi kierunkowskazami z przodu i z tyłu
8IY P HSW: Reflektory Matrix LED z dynamiczną sekwencją świetlną i dynamicznymi kierunkowskazami
8T8 P GRA: Adaptacyjny tempomat Audi
8VP P SBR: Tylne światła LED z dynamiczną sekwencją świetlną i dynamicznymi kierunkowskazami
8X1 P SWR: System oczyszczania reflektorów
9AQ P HKA: Automatyczna klimatyzacja deluxe, 3-strefowa
9S9 E MFA: Audi virtual cockpit plus
9VS E LSE: System dźwiękowy Bang & Olufsen z dźwiękiem 3D

Od kupna parę modów wpadło (jeden mod sponsorowało ASO :D ), w przyszłości jeszcze kilka rzeczy wpadnie. Wszystko opiszę, wątek będzie edytowany, więcej zdjęć też wpadnie 😉

1.jpg.f71ee1ca10b6ed0cc57afe31db2a2f5a.jpg

2.jpg.fb60855e7dc608938e56c69521f93596.jpg

3.jpg.82e0e5e98b0b102f308298bfb504711c.jpg

4.jpg.f8574c57740f1805b48f123ff7f8f426.jpg

Opublikowano

Piękna :) Brakuje tylko jednej rzeczy, plakietki quattro ;)

Opublikowano
7 minut temu, Lovely Man napisał(a):

Piękna :) Brakuje tylko jednej rzeczy, plakietki quattro ;)

Dzięki! 👍

No cóż, nie można mieć wszystkiego 😅 w każdym razie była to świadoma decyzja