bunio546 Opublikowano Niedziela o 22:09 Opublikowano Niedziela o 22:09 Witam. Panowie ciezki temat. A4 b6 1.9 Avf. Kiedys byla skrzynia multitronic. Teraz jest 5 biegowy manual. Powoli zaczyna sie slizganie sprzęgła. Nigdzie nie moge znaleźć informacji jakie sprzęgło do tej skrzyni. Wszedzie jest opis, ze skrzynia 6 biegow. Czy zostaje tylko wyjecie sprzegła i szukanie po numerach? Pozdrawiam.
P.Wiśnia Opublikowano Niedziela o 23:28 Opublikowano Niedziela o 23:28 (edytowane) Bo AVF oryginalnie nie wychodził ze skrzynią manualną 5 biegową tylko 6 biegową. Aktualnie można powiedzieć że posiadasz AWX, to samo co AVF tylko że skrzynia manualna 5 biegów. Wyciągnij sprzęgło i sprawdź średnice. 230mm = AWX, 240mm = AVF. Edytowane Niedziela o 23:29 przez P.Wiśnia
bunio546 Opublikowano wczoraj o 00:11 Autor Opublikowano wczoraj o 00:11 (edytowane) Wlasnie nie wiem czy awx, gdyz na wlepce pod kanapa jest avf i w komorze silnika kolo podszybia tabliczka i tez avf. Dzwona nie miala. Czeski film normalnie. Zostaje tylko rwanie sprzegla. Ogólnie samochod wzialem od szwagea. On ja mial 10 lat i nie bylo problemow z silnikiem. Moze przy okazji zmiany skrzyni zmienili tez silnik na awx? Tylko jak to sprawdzic bez wyjecia go. Edytowane wczoraj o 00:30 przez bunio546
P.Wiśnia Opublikowano wczoraj o 00:25 Opublikowano wczoraj o 00:25 Cytat Kiedys byla skrzynia multitronic. Teraz jest 5 biegowy manual. Skrzynia 5 biegowa była połączona z silnikiem AWX. Silniki AWX oraz AVF są takie same. Różnią się tylko skrzynią.
bunio546 Opublikowano wczoraj o 00:34 Autor Opublikowano wczoraj o 00:34 Reasumując do Avfa nie da sie spiac ze skrzynia 5 biegow tak? To jakas rzeba musi byc.
P.Wiśnia Opublikowano wczoraj o 00:35 Opublikowano wczoraj o 00:35 Teraz, bunio546 napisał(a): Reasumując do Avfa nie da sie spiac ze skrzynia 5 biegow tak? To jakas rzeba musi byc. Nigdzie tak nie napisałem. Do AVF bez problemu zamontujesz skrzynie 5 biegową. AWX = AVF, tylko skrzyniami się różnią. Mocowania, śruby itp są takie same.
bunio546 Opublikowano wczoraj o 00:40 Autor Opublikowano wczoraj o 00:40 Dzieki za info😉 moze jakbym jakos odczytal oznaczenie skrzyni to dopasowalbym sprzeglo. Narazie samochod jest mi potrzebny do jazdy.
Rekomendowane odpowiedzi