adam7 Opublikowano Sobota o 19:32 Opublikowano Sobota o 19:32 Witam forumowiczów. Mam pytanie związane z moim problemem. Na dolnym wahaczu zwanym długim(ten co przykręcony jest amortyzator) gumy są w kiepskiej formie, popękane, . I teraz mam pytanie, opcja wymiany tylko wahacza czy całego zawieszenia. 250 tyś. przebiegu i 22 lata zawieszenia (ori). Wymieniałem łączniki, nawet na dzień dzisiejszy tylko jeden, drugi i gumy drążka na dniach, i nic nie puka, stuka. Co byście zrobili bo nie wiem co robić? Chodzi o to że nie ma objawów słuchowych tylko wizualne. Proszę o opinię fachową a nie "w zależności ile masz kasy". Pozdrawiam
Rob@k Opublikowano Sobota o 19:56 Opublikowano Sobota o 19:56 Nie musisz wymieniać całego zawieszenia. Ale dobrze jest wymieniac parami prawą i lewą stronę.
adam7 Opublikowano Sobota o 20:38 Autor Opublikowano Sobota o 20:38 Cześć, z jednej i drugiej strony jest to samo. Sikorki ćwierkały że wahacze wymienia się parami, czyli dwa dolne na jedną stronę, a ja mam dwie strony do wymiany. I pytanie, czy jak guma się "rozwelkuizowała" a nie ma luzów to jeszcze można przeciągnąć wymianę? Trochę się obawiam obawiam że może "koło stanąć bokiem"
Rekomendowane odpowiedzi