Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Poduszki powietrzne i pasy bezpieczeństwa w Audi A4 B9

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam zakupiłem Audi A4 B9 2018 rok z USA i wystrzeliło mi 2 kurtyny poduszkę kierowcy oraz poduszkę na kolana oraz napinacz kierowcy i tylne pasazera?
i moje pytanie to czy trzeba wymieniać czujnik od poduszek a jak tak to gdzie szukać go i jak sprawdzić czy to on wystrzelił oraz czy da sie jakos obejsc by odblokowac pasy a ich nie regenerować

Samochód dostał uderzenie w lewy przód nie jakos drastycznie ale poduszki wystrzeliły.

Prosze o pomoc i rady jestem świeży na grupie oraz w temacie audi

487987899_2199752603818191_2506360489681845598_n.jpg

487064853_1431072331193872_9135252393005216636_n.jpg

485739348_1973536323449555_323171990018911503_n.jpg

484941250_3312405195563588_2405768070006397597_n.jpg

Opublikowano
6 minut temu, _mihcu_ napisał(a):

a jak tak to gdzie szukać go i jak sprawdzić czy to on wystrzelił

Sczytać błędy. Będzie tam zapisane, który czujnik wyzwolił.

Opublikowano
  • Autor
20 minut temu, Muskel1 napisał(a):

Sczytać błędy. Będzie tam zapisane, który czujnik wyzwolił.

Czyli jak mam VCDS to sczytać błędy i tam bedzie napisane który wyzwolił, znów mój kolega mechanik powiedział ze nie da się nie da sprawdzić w ten sposób.

Opublikowano

Skoro masz VCDS to podłącz i się dowiesz. Myślę, że powinno być zapisane, ale nie mam za dużo doczynienia z autami po dzwonach, więc na 100% nie powiem.

Opublikowano

Nic drastycznego tylko zawias wyrwany ;) Ciekawe jak napęd? 

Opublikowano
13 godzin temu, _mihcu_ napisał(a):

Witam zakupiłem Audi A4 B9 2018 rok z USA i wystrzeliło mi 2 kurtyny poduszkę kierowcy oraz poduszkę na kolana oraz napinacz kierowcy i tylne pasazera?
i moje pytanie to czy trzeba wymieniać czujnik od poduszek a jak tak to gdzie szukać go i jak sprawdzić czy to on wystrzelił oraz czy da sie jakos obejsc by odblokowac pasy a ich nie regenerować

Samochód dostał uderzenie w lewy przód nie jakos drastycznie ale poduszki wystrzeliły.

No nie zła demolka w środku . Z takimi uszkodzeniami auta to raczej się nie kupuje , szczególnie A4 b9 których jest na Stanach multum i z drobnymi uszkodzeniami za śmieszne pieniądze można kupić . To nie jest drobne uszkodzenie , ale o tym się sam przekonasz . Teraz do rzeczy .

Czujniki nie wystrzeliwują . Czujniki masz dwa z przodu przy pasie , w drzwiach i w tylnych błotnikach . Najpierw trzeba naprawić - wymienić poduszki / kurtyny i trzeba to zrobić bardzo dobrze - to Twoje bezpieczeństwo . Tak - można to też zregenerować , ale ma to być zrobione w firmach które robią to profesjonalnie . Nie u śmierdzieli na giełdzie . Kurtyny bym kupił nowe , to nie duże pieniądze . Pasy nie da się o tak odblokować . trzeba je zdemontować , wymienić pas , nabój . Tam masz jeszcze napinacze w których też jest nabój . To wszystko trzeba wymienić . Same pasy ciężko Ci będzie rozkręcić teraz , są mocno naciągnięte , raczej trzeba przeciąć , i tak muszą być nowe . Jak z tym się uporasz - pozakładasz , wtedy kasujesz błędy i będziesz widział który czujnik ewentualnie trzeba wymienić . Myślę jednak że uderzenie było jeszcze gdzieś indziej . Po takim uderzeniu jak na zdjęciu , mało prawdopodobne żeby zrobiło taki sajgon w środku . 

Opublikowano

Jestem tego samego zdania. Dzwon był już dobry w tym aucie. Na pewno wyjdzie wszystko w praniu. Koszty naprawy, jeżeli zostanie wykonana zgodnie ze sztuką są tu moim zdaniem bardzo wysokie. 

Opublikowano
  • Autor
W dniu 1.04.2025 o 09:29, mariusz36 napisał(a):

No nie zła demolka w środku . Z takimi uszkodzeniami auta to raczej się nie kupuje , szczególnie A4 b9 których jest na Stanach multum i z drobnymi uszkodzeniami za śmieszne pieniądze można kupić . To nie jest drobne uszkodzenie , ale o tym się sam przekonasz . Teraz do rzeczy .

Czujniki nie wystrzeliwują . Czujniki masz dwa z przodu przy pasie , w drzwiach i w tylnych błotnikach . Najpierw trzeba naprawić - wymienić poduszki / kurtyny i trzeba to zrobić bardzo dobrze - to Twoje bezpieczeństwo . Tak - można to też zregenerować , ale ma to być zrobione w firmach które robią to profesjonalnie . Nie u śmierdzieli na giełdzie . Kurtyny bym kupił nowe , to nie duże pieniądze . Pasy nie da się o tak odblokować . trzeba je zdemontować , wymienić pas , nabój . Tam masz jeszcze napinacze w których też jest nabój . To wszystko trzeba wymienić . Same pasy ciężko Ci będzie rozkręcić teraz , są mocno naciągnięte , raczej trzeba przeciąć , i tak muszą być nowe . Jak z tym się uporasz - pozakładasz , wtedy kasujesz błędy i będziesz widział który czujnik ewentualnie trzeba wymienić . Myślę jednak że uderzenie było jeszcze gdzieś indziej . Po takim uderzeniu jak na zdjęciu , mało prawdopodobne żeby zrobiło taki sajgon w środku . 

Powiem ci uszkodzenie jest bardzo niewielkie, rozebrałęm zawieszenie i z wstepnych ogledizn i rozebrania co zrobiłem to dostały dwa dolne wachacze i tyle, kołyska cała jest nie widac niz by przestawione było próg jest wgięty raptem 2 cm nie doszło nawet do słupka, A naped pół oś elegancko pracuje kreci skrzynia bez problemu zmeiani z p na N i nie slychac nic zadnego niepokojacego dzwięku podczas odpalanai samochodu, uda mi sie psotawic samochód na kola i pojechac na geometrie to zaaktualizuje informacje i podziele sie, moim zdaniem wyglada powaznie uszkodzenie ale tylko wyglada 

Opublikowano
3 godziny temu, _mihcu_ napisał(a):

pół oś elegancko pracuje kreci skrzynia bez problemu zmeiani z p na N i nie slychac nic zadnego niepokojacego dzwięku

To masz szczęście , widziałem auto po podobnym uszkodzeniu i pól oś zrobiła spustoszenie w skrzyni . 

Opublikowano
  • Autor

A mam jeszcze jedny pytanie numer poduszki powietrznej musi byc taki sam jak na mojej? Bo z tego co wiem to w Usa sa 2 łądunki a w Eu sa tylko jeden i nie wiem czy isc w reneneracje poduszki czy kupic nowa ( nie wiadomo na ile to prawda w tych czasach) i jakos oddac do firmy potem na wykodowanie jedengo ładunku

image.png

image.png