Gabero Opublikowano 11 godzin temu Opublikowano 11 godzin temu Cześć przychodzę dziś z takim problemem który pojawił się u mnie po zamontowaniu kół letnich w mojej b8 2.0tdi cglc quattro avant. Ostatnio zakupiłem nowe felgi oraz opony i po zmontowaniu założyłem je na auto. Dokładnie mam felgi 18stki i oponę 245/40, podczas jazdy do 120 nie czuć żadnych drgań czy wibracji lecz już powyżej 120 pojawiają się lekkie drgania na kierownicy plus spore wibracje na karoserii. Szczególnie nasilają się gdy powierzchnia asfaltu jest mocno chropowata. Wcześniej gdy na zimę miałem koła 16stki drgania i wibracje nie były tak wyczuwalne nawet przy wyższych prędkościach. Czasami przy wyższych pojawiały się lekkie wibracje na karoserii ale nie zawsze. Kilka miesięcy temu miałem wymieniany komplet tuleii zawieszenia, ogólnie całe zawieszenie bylo przejrzane. Wymienione były oba przednie przeguby zewnętrzne. Znajomy ma również taki sam problem w swojej B8 2.0tdi ośka, wymienił już wszystkie wahacze, przeguby zewnętrzne i wewnętrzne. Łożyska kół, poduszki silnika. Regenerował maglownice a nadal często pojawiają się u niego wibracje szczególnie teraz gdy na lato ma felgi 19stki z niskim profilem opony lecz i na zimowych 17stkach ma ten sam problem tylko z lekko mniej wyczuwalnymi objawami. Czy ktoś może rozwiązał ten problem ? Bo z tego co się orientuję to podobno bardzo częsty przypadek w b8, wręcz znajomy pracujący w Aso mówił że one już z fabryki wyjeżdżały z problemami wibracji.
Rekomendowane odpowiedzi