Skocz do zawartości
IGNOROWANY

Problem z pompą paliwa w Audi A4 B5 1.8T

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Cześć, mam problem z pompą paliwa. W czasie jazdy auto potrafi zgasnąć wyjąłem pompę i podłączyłem na krótko do akumulatora na 2 kable, chodzi normalnie. Kilka godzin później przekręcam na zapłon i nie słychać pompy, powtórzyłem czynność, wyjąłem ją i podłączyłem na krótko i wsadziłem z powrotem i działała przez 20 min po czym znowu przestała pracować. Wtyczkę główną od pompy tą okrągłą wyczyściłem i prysnąłem contact sprayem i ni działa. Czego może być wina że się zatrzymuje ?

Opublikowano

sama pompa może już mieć "dość" co jest dość częstym przypadkiem, a może być także problem z znikiem zasilania;

przewody, połaczenia, przekaźnik... sprawdziłeś zasilanie pompy?.. pamiętaj tylko, że po włączeniu zapłonu pompa

nie zawsze jest wysterowywana/zasilana... zasilanie najlepiej sprawdzić podczas "kręcenia rozrusznikiem" za pomocą

próbnika (np. żarówka 5W) tak aby "obciążyć" układ... musisz sprawdzić czy w momencie występowania usterki masz

poprawne zasilanie pompy... jesli tak; pompa do wymiany, jesli jednak występują zaniki od strony zasilania to musisz

je "znaleźć" i usunąć...