Opublikowano 26 Kwietnia 20251 r Cześć, aktywowałem jak w temacie Easy entry w skodzie kodiaq z 2020 roku i mam kilka pytań. Czy jest możliwość ustawienia odległości cofania fotela przy wychodzeniu? Zauważyłem, że jest to niewielka odległość i w moim przypadku nie pomaga to zbytnio. Drugie pytanie, czy jest możliwość ustawienia w menu opcji wyłączenia lub włączenia tej opcji ? @Muskel1 @wrclaguna @kaju Jesteście w stanie coś podpowiedzieć? Dzięki za wszystkie wskazówki.
Opublikowano 27 Kwietnia 20251 r Rozwiązanie 22 godziny temu, Monti napisał(a): Drugie pytanie, czy jest możliwość ustawienia w menu opcji wyłączenia lub włączenia tej opcji ? Po poprawnym zakodowaniu powinno być widoczne w menu. 22 godziny temu, Monti napisał(a): Czy jest możliwość ustawienia odległości cofania fotela przy wychodzeniu? Są to stałe parametry w sterowniku. Nie ma możliwości ich dopasowania.
Opublikowano 28 Kwietnia 20251 r Autor 10 godzin temu, Muskel1 napisał(a): Są to stałe parametry w sterowniku. Nie ma możliwości ich dopasowania. Tak jak myslalem... Trochę szkoda. Dzięki!
Opublikowano 28 Kwietnia 20251 r Autor 12 godzin temu, Muskel1 napisał(a): Po poprawnym zakodowaniu powinno być widoczne w menu. Czy jak wstawię cały auto-skan będziesz wiedział czego nie zakodowałem? Poniższe adaptacje miałem już ustawione domyślnie. Address 5F, Adaptations Car_Function_Adaptations_Gen2-menu_display_seat_configuration — Active Car_Function_Adaptations_Gen2-menu_display_seat_configuration_over_threshold_high — Active Car_Function_List_BAP_Gen2-driver_seat_0x10 — Active Car_Function_List_BAP_Gen2-driver_seat_0x10_msg_bus — Comfort Edytowane 28 Kwietnia 20251 r przez Monti
Opublikowano 28 Kwietnia 20251 r Wrzuć pełny auto-scan i mapę adaptacji sterownika 5F. Rzucę okiem w wolnym czasie, może coś znajdę.
Opublikowano 28 Kwietnia 20251 r Autor 9 minut temu, Muskel1 napisał(a): Masz fabrycznie funkcję poersonalizacji? (3 klucz)? Wrzucę w środę bo będę w domu. Wiesz co, wiem tylko o dwóch kluczach bo to auto rodziców. Przed chwilą rozmawiałem z tatą i twierdzi, że ma dwa. A do czego jest ten trzeci? Edit. W menu systemu multimedialnego mam opcje siedzenia i tam jest zaznaczone, że ustawienia do kluczyka czy coś podobnego. Edytowane 28 Kwietnia 20251 r przez Monti
Opublikowano 28 Kwietnia 20251 r Autor 6 minut temu, Muskel1 napisał(a): Były jakieś modele z 3 kluczykiem i personalizacją. Ustawienia fotela i licznika do kluczyków ,,chyba" jest, bo coś wspominali przy odbiorze. Zerknę na wszystko w środę. Rodzice i tak jeżdżą z jednym ale z ciekawości sprawdzę! ?
Opublikowano 28 Kwietnia 20251 r Autor 21 minut temu, Muskel1 napisał(a): Według jakiej instrukcji kodowałeś? Tutaj na stronie znalazłem Just a moment... WWW.BRISKODA.NET Zaznaczyłem tylko w bajcie 3 bit 1 Easy Entry. Adaptacji nie ruszałem bo już było to aktywne.
Opublikowano 1 Maja 20251 r Autor W dniu 28.04.2025 o 08:59, Muskel1 napisał(a): Wrzuć pełny auto-scan i mapę adaptacji sterownika 5F. Rzucę okiem w wolnym czasie, może coś znajdę. Cześć, wykonałem mapy adaptacji i auto-scan. adpmap-5F-565-035-842_TMBJJ7NS1L8041389-20250501-1907.CSV adpmap-36-5Q0-959-760-E_TMBJJ7NS1L8041389-20250501-1906.CSV Log-TMBJJ7NS1L8041389-104609km skoda.txt
Opublikowano 4 Maja 20251 r Możesz na próbę wykonać poniższe kodowanie: Sterownik 36 Dostęp upoważniony > 20103 > Bajt 09 > aktywuj bit 6 (easy_entry_front_over_MMI) > Bajt 06 > aktywuj bit 4 (EasyEntry_Enable_Passenger_over_DriverMMI) Następnie zarygluj auto na 15 minut, odczekaj uśpienie sterowników i sprawdź czy działa.
Opublikowano 5 Maja 20251 r Autor 12 godzin temu, Muskel1 napisał(a): Możesz na próbę wykonać poniższe kodowanie: Sterownik 36 Dostęp upoważniony > 20103 > Bajt 09 > aktywuj bit 6 (easy_entry_front_over_MMI) > Bajt 06 > aktywuj bit 4 (EasyEntry_Enable_Passenger_over_DriverMMI) Następnie zarygluj auto na 15 minut, odczekaj uśpienie sterowników i sprawdź czy działa. Zerknę na weekend, dzięki!
Opublikowano 5 Maja 20251 r Zrób zdjęcia każdego bajtu sterowników 36 i 06 i wrzuć je tutaj. VCDS niestety nie pokazuje labela do nich.
Opublikowano 5 Maja 20251 r Autor 3 godziny temu, Muskel1 napisał(a): Zrób zdjęcia każdego bajtu sterowników 36 i 06 i wrzuć je tutaj. VCDS niestety nie pokazuje labela do nich. Z 85%-90% bitów jest bez opisu, niestety. Wykonam i wrzucę.
Opublikowano 5 Maja 20251 r Autor 7 minut temu, Muskel1 napisał(a): Masz klona? Oryginalny, nie bawimy się w klony. EDIT. Może brakuje aktualizacji? Będę to zerknę na wersję? Edytowane 5 Maja 20251 r przez Monti
Opublikowano 5 Maja 20251 r 13 minut temu, Monti napisał(a): Oryginalny, nie bawimy się w klony. Bardzo dobrze ? Też nie popieram piractwa. Nie zawsze wszystkie bity są opisane, nawet przy oryginalnych wersjach. Sterowniki ABS np. W nowych modelach w ogóle nie mają opisów. Wersję możesz zaktualizować, też aktualizowałem parę dni temu do 25.3.1 ale wątpię aby pomogło. Zaszkodzić nie zaszkodzi i będzięsz miał aktualną wersję.
Opublikowano 5 Maja 20251 r Autor 6 minut temu, Muskel1 napisał(a): Bardzo dobrze ? Też nie popieram piractwa. Nie zawsze wszystkie bity są opisane, nawet przy oryginalnych wersjach. Sterowniki ABS np. W nowych modelach w ogóle nie mają opisów. Wersję możesz zaktualizować, też aktualizowałem parę dni temu do 25.3.1 ale wątpię aby pomogło. Zaszkodzić nie zaszkodzi i będzięsz miał aktualną wersję. Ori to ori, tym bardziej przy warsztacie. Zrobię na weekend aktualizację i podrzucę zdjęcia na spokojnie. Coś sensownego można jeszcze zakodować w tych modelach?