mnml555 Opublikowano Piątek o 22:02 Opublikowano Piątek o 22:02 Witam Chciałbym wymienić olej w skrzyni dl501 Wg producenta są dwa numery- oleje oryginalne z aso , jeden do czesci hydraulicznej a drugi do mechanicznej. Chłopakom z autolandu i intercarsu krosuje te dwa numery w jeden olej zamiennik. Czy te oleje są różne, czy takie same bo już zgłupiałem. Chciałem się jeszcze dowiedzieć jak wygląda procedura wymiany tego oleju. Chodzi mi o etap napełniania. Wlewam pierwsze 2 litry do momentu przelewania, , zakręcam korek i odpalam auto, po kilka sekund przełączam na każdym biegu. Po tym nie gasić auta, odkręcić korek i lać już do następnego przelania ? Z góry dziękuję.
Dev Opublikowano Sobota o 18:54 Opublikowano Sobota o 18:54 G 052 529 A2 - 7 litrów G 055 532 A2 - 4.5 litra 0B5 325 330 A WHT 005 499 A 0B5 321 371 F 0B5 325 429 E N 013 827 5
mnml555 Opublikowano Sobota o 20:18 Autor Opublikowano Sobota o 20:18 Bardzo dziękuję, numery oryginalow posiadam, chodzi mi bardziej o to czy można śmiało wlewać zestawy od MYLE czy febiego np, z tym że jak wspomniałem u nich wychodzi po numerach jeden i ten sam olej co mnie trochę dziwi bo są dwa różne numery. Czy możesz mi opisać jeszcze procedurę wymiary? Byłbym bardzo wdzięczny. Pozdrawiam
janusz75 Opublikowano Sobota o 21:10 Opublikowano Sobota o 21:10 zalecam ostrożność z doborem oleju... przede wszystkim są to dwa różne oleje... G 052 529 A2 - ten olej jest do części mechatronicznej ATF (DSG) G 055 532 A2 - natomiast ten jest do części mechanicznej MTF i nie są zamienne ani też nie występują jako jeden uniwersalny...
mnml555 Opublikowano Sobota o 21:36 Autor Opublikowano Sobota o 21:36 Właśnie o to mi chodziło. Okazuje się ze chłopacy z mojej okolicy biorą 12l tego samego i wlewają w różne części skrzyni, mianowicie do czesci hydraulicznej i mechanicznej. Miałem wątpliwości ale już teraz mam pewność. Generalnie pytam bo dosyć sporo wychodzi jeśli chodzi o oryginał. 2400zl komplet z filtrami
mnml555 Opublikowano Niedziela o 15:29 Autor Opublikowano Niedziela o 15:29 Byłbym wam niezmiernie wdzięczny Panowie zą tą procedurę, krok po kroku. Mniej więcej wiem, ale chciałbym się utwierdzić.
Rekomendowane odpowiedzi