Skocz do zawartości
IGNOROWANY

Problem z uszczelką ramki drzwi w Audi A4 B7

Przejdź do rozwiązania Rozwiązane przez sebas8664,

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam mam taki problem, że podczas jazdy powyżej już 80km/h zaczynają się świsty w górnej i (przy lusterku)  części drzwi kierowcy. Jek umyje auto widać lekki pasek wody w tej części zaznaczonej na niebiesko. MI (sie wydaje) że drzwi są dosyć fajnie dociśnięte do wewnątrz, ale są chyba lekko opadnięte względem tych od pasażera. Czy da sie jakoś ramke wyregulować do góry ? Może być to przyczyną świstków że sa opadnięte lekko ? Bo też dużej tragedii nie widzę, żeby nie wiadomo jak bardzo opadły. Uszczelki wydają sie dobre. 

20250511_135528.jpg

Opublikowano

Jeszcze chce dodać, że grubość paska wody jest adekwatna do tego który, udało mi się narysować na niebiesko haha po drugiej stronie nic takiego nie ma jak ten pasek wszystko suche. Może to uszczelka ? Już nie wiem sam 

Opublikowano

Ta ramkę da się wyregulować podkładkami. Poszukaj na forum jak to rozebrać.

Opublikowano

Wiem jak rozebrać wiadomo dekor śruby wiem gdzie sie znajdują (mniej więcej) ale które sruby służą do tej tzw "regulacji" to nie wiem właśnie, które poluzować, jak podnieść czy co kolwiek, wydaje sie jakby początek tutaj przy lusterku był zbyt luźno dopasowany a juz dalej jakby bylo okej wszystko bo świsty słyszę jakby tylko z początku 

Opublikowano (edytowane)

Na YouTube są filmiki. Musisz odkręcić ramkę od szyby i między ramka a poszyciem drzwi są takie blaszki. Czasami wymiana na grubszą pomaga.

Edytowane przez Rob@k
Opublikowano

Dobra zobaczę sobie o co chodzi 

• Rozwiązanie
Opublikowano

A jeżeli nie włożył bym np tego elementu 11B jak poprzednio zmieniałem ramke ? On robi bardzo dużą różnicę ? Bo znalazłem go przy starej ramce i nie wiem czy był w nowej. On mógł sie w jakimś stopniu przyczynić do tych hałasów?

Screenshot_20250511_174009_Gallery.jpg

Opublikowano

Tu bardziej chodzi o blaszkę nr 9

• Lubię to 1