Skocz do zawartości
IGNOROWANY

Problem z odblokowywaniem przednich drzwi pasażera w Audi A4 B6

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, mam mały problem z moim a4 b6, a mianowicie chodzi o to że gdy chcę odblokować drzwi od środka samochodu to wszystkie drzwi się odblokują poza przednimi drzwiami pasażera. Pomóżcie Pany co mogę zrobić

Opublikowano

Sprawdzałeś czy są błędy na VCDS ? 
Mechanicznie jak klamka od środka próbujesz otworzyć to się otwierają ?

Opublikowano

Brak błędów, chwytając za klamkę to wszystko działa. Wolę potpytac zanim kupię cały zamek bo może tam tkwi problem

Dodam jescze że jak otwieram np auto rano z pilota to normalnie się otwiera.

Opublikowano

To w takim razie wskazuje, że elektrycznie jest problem. Przydał by się schemat, możliwe że w którymś miejscu nie dostaje sygnału jak naciskasz przycisk. A za każdym razem przycisk nie reaguje na te drzwi ?

Opublikowano

Tak, za każdym razem gdy ruszę samochodem i automatycznie zamknie drzwi, to jak ktoś chcę wejść to muszę z miejsca kierowcy otwierać 

Opublikowano

Bardziej wina w moich drzwiach przy przycisku otwierania i zamykania, czy w drzwiach pasażera przy zamku?

Opublikowano

A jak zamykasz przyciskiem od strony kierowcy to drzwi pasażera też się zamykają ?

Opublikowano

Nie ma szans żeby błędu nie było. Czym to skanowałeś?

Opublikowano

Sprawdź najpierw czy zamek w drzwiach pasażera nie jest zablokowany mechanicznie lub czy nie ma problemu z linką/siłownikiem centralnego zamka. Często pomaga smarowanie lub wymiana siłownika.