nachaj85 Opublikowano 20 Maja Opublikowano 20 Maja Witam. Poszukuje namiarów na nadwymiarowe oringi do pompowtrysków. Silnik 1.9tdi 101km avb. Miałem rope w oleju, po wymianie uszczelnien pomoglo na około 2 lata. Teraz problem sie powtorzyl, gniazda są juz troche wyrobione...
Pieterb Opublikowano 21 Maja Opublikowano 21 Maja (edytowane) Nadwymiar też długo nie pociągnie ja są ostre ranty. Najlepiej delikatnie papierkiem zgładzi aby nie było ostrych krawędzi. Hmm, 2 lata to i tak dobry wynik. Nadwymiar sprzedawał swego czasu jakiś gościu na allegro lokalnie chociaż nie wiem czy nadal. Mam nawet jakieś jeszcze zapasy chodź nie wiem czy pełne komplety. Edytowane 21 Maja przez Pieterb
Dev Opublikowano 21 Maja Opublikowano 21 Maja usuń ostre krawedzie i wypoleruj gniazda spokojnie wystarczą Bosch-owskie zestawy
nachaj85 Opublikowano Niedziela o 10:37 Autor Opublikowano Niedziela o 10:37 (edytowane) Jak sprawdzić , czy pompowtrysk "siadł" do końca tak jak powinien? Zakupiłem nadwymiarowe uszczelki , no i są sporo grubsze... Po wcisnięciu pompowtrysków w gniazdo wszystkie siedzą mniej wiecej podobnie i widac górną uszczelkę. Wydaje mi się, że to za płytko, ale robiłem już wszystko i dalej nie idzie. Edytowane Niedziela o 10:38 przez nachaj85
Pieterb Opublikowano Niedziela o 14:16 Opublikowano Niedziela o 14:16 Za płytko. Zwykle takie kliknięcie słuchać.
Dev Opublikowano Niedziela o 19:34 Opublikowano Niedziela o 19:34 Smarowałes oringi olejem ? Jak tak to załóż dźwigienki i obroc kilka razy wałem, potem wyreguluj PDki i jeszcze raz obroc wałem, sprawdź regulacje i dokręć śruby od PDków
nachaj85 Opublikowano 22 godziny temu Autor Opublikowano 22 godziny temu Smarowałem je olejem ,próbowałem młotkiem i srubokretem stukac w korpus zeby pomoc im wskoczyc a i tak nie poszly dalej, natomiast wyciagnac je mogę bez większego problemu . (Przynajmniej jesli chodzi o pierwszy wtrysk, wyciagnałem żeby sprawdzić czy nie poscinałem uszczelek od tego stukania młotkiem.) Pytanie jest takie czy jesli młotek nie pomogł to dzwigienki je wcisną? Bo jeśli nie to mam jeszcze standardowe uszczelki bosha.
Rekomendowane odpowiedzi