Michalll23 Opublikowano 6 godzin temu Opublikowano 6 godzin temu (edytowane) Witam jestem świeżo po wymianie kompletu rozrządu z przodu na pasku jak i z tyłu na łańcuchu wraz z napinaczem. problem zaczął się jakoś miesiąc temu mianowicie przy spokojnej jeździe 2k obrotów silnik rozgrzany zaczęły dochodzić dziwne dźwięki jakby terkotanie ? Ciężko mi to wyjaśnić. Po odpięciu wtyczki od fazatora dźwięki ustały więc padła diagnoza wymiany napinacza z fazatorem więc i już całego rozrządu. No i niby wszystko fajnie lecz te dźwięki dalej są na pewno jest już słabszy i występuje rzadziej ale dalej przy 2k obrotów zaczynam dodawać delikatnie gazu i zaczyna terkotać. Dodam więcej lub puszczę gaz i od razu przestaje ale jest to niepokojące ktoś ma jakieś rady co może być nie tak? Miałem nadzieję że po wymianie rozrządu będzie spokój a tu niestety dalej to samo Edytowane 6 godzin temu przez Michalll23
Langista Opublikowano 5 godzin temu Opublikowano 5 godzin temu Jaki napinacz został założony? Często tu na forum odradzają zakładanie tego z cewką i zalecają przerobienie na tego bez niej, jest mniej awaryjny.
Michalll23 Opublikowano 5 godzin temu Autor Opublikowano 5 godzin temu 15 minut temu, Langista napisał(a): Jaki napinacz został założony? Często tu na forum odradzają zakładanie tego z cewką i zalecają przerobienie na tego bez niej, jest mniej awaryjny. Mechanik załatwiał części z motoryzacyjnego pasujące po vinie
Rekomendowane odpowiedzi