Gość oskaritto Opublikowano 13 Maja 2009 Opublikowano 13 Maja 2009 witajcie! mam ostatnio zagadke bo jak odpale samochod i zejdzie ze ssania,slychac jakby cos znow sie wlaczalo (dzwiek jakby suszarki) i po chwili sie wylacza...czy to jest normalne ? zauwazylem to niedawno a ze wzgledu na fakt ze to moje pierwsze autko z T to chcialbym wiedziec o nim jak najwiecej z gory dziekuje za odpowiedzi
dred1975 Opublikowano 13 Maja 2009 Opublikowano 13 Maja 2009 Co prawda mam inny motor ale mam takie samo ustrojstwo co ty to jast jaks pompa powietrza . U mnie zsunął sie przewód odprowadzający powietrze i tez był słychac jakby sie jakas suszarka załączyła :>.Proponuje poszperac pod maska a dokładnie po lewej stonie nisko przy zderzaku (ja mam te pompe własnie w tym miejscu).
Gość oskaritto Opublikowano 14 Maja 2009 Opublikowano 14 Maja 2009 Co prawda mam inny motor ale mam takie samo ustrojstwo co ty to jast jaks pompa powietrza . U mnie zsunął sie przewód odprowadzający powietrze i tez był słychac jakby sie jakas suszarka załączyła :>.Proponuje poszperac pod maska a dokładnie po lewej stonie nisko przy zderzaku (ja mam te pompe własnie w tym miejscu). Dzieki!! wlasnie od strony kierowcy to slychac a widzialem jakas suszarke po stronie pasazera pod zderzakiem....ciekawi mnie co to takiego:)
Kubeł Opublikowano 14 Maja 2009 Opublikowano 14 Maja 2009 Ja w swoim tego nie zauważyłem, warto abyś sprawdził czy wszystko ok.
Gość oskaritto Opublikowano 14 Maja 2009 Opublikowano 14 Maja 2009 Ja w swoim tego nie zauważyłem, warto abyś sprawdził czy wszystko ok. bede musial chyba popatrzec co to bo po odpaleniu auta po chwili odpala jakas suszarke i ja wylacza...i pozniej juz nie wlacza suszarki
udy Opublikowano 7 Czerwca 2009 Opublikowano 7 Czerwca 2009 siema, doszedłeś cóż to za ustrojstwo pozdro
Gość oskaritto Opublikowano 8 Czerwca 2009 Opublikowano 8 Czerwca 2009 siema, doszedłeś cóż to za ustrojstwo pozdro siema jeszcze nie :/ ale w wolnej chwili poszukam
kepasa Opublikowano 8 Czerwca 2009 Opublikowano 8 Czerwca 2009 to jest prawdopodobnie pompka która działa kilka minut po odpaleniu na zimnym silniku... wymusza wzbogacanie mieszanki dla lepszego spalanka przy rozruchu... działa tylko jakąś chwilkę... u mnie natomiast popukuje jakby panewka... za chwile spokój... jest na forum. poszukajcie.
arczito Opublikowano 22 Stycznia 2010 Opublikowano 22 Stycznia 2010 ewentualnie jest to uklad recyrkulacji spalin
Rekomendowane odpowiedzi