Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Trzeszczenie przednich sanek w Audi A4 B9

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Cześć Wszystkim!

Czy ktoś z was miał przypadek trzeszczących sanek przednich? Jest to dźwięk jakby wytwarzały się na nich jakieś naprężenia i delikatnie trzeszczą/stukają przy powolnej jeździe/zmianie kierunku jazdy. Dźwięk słychać i czuć "to" delikatnie w lewej stopie.

Objawy ustają kiedy mechanik poluzował jedną ze śrub mocujących sanki po lewej stronie ale wiadomo, że nie będę tak jeździł.

Jak się z tym uporać? Na forum wyczytałem, że w poprzednim modelu też coś takiego się zdarzało bo sanki nie są spawane tylko zrobione "na zakładkę".

Mechanik spędził przy tym dwa dni i nic nie wymyślił. Byłem też na stacji diagnostycznej żeby wykluczyć zawieszenie i nic nie znaleźli.

Pomocy bo już opadają mi ręce.

Opublikowano

Auto z USA?

Opublikowano
  • Autor

Tak jest, USA

Opublikowano

Może po kolizji coś się pokrzywiło.

Opublikowano
  • Autor

Auto bezwypadkowe i bezkolizyjne, odzyskany po kradzieży.

Opublikowano

Ja bym spróbował poluzować wszystkie śruby sanek , auto na kołach i dopiero poskręcać. I najlepiej daj tam gdzie mają kanał bo na podnośniku to najwyżej podnośnik skrzyniowy pod koło będą podkładać, no chyba że najazdowy mają.

Edytowane przez krzychuG

• 3 tygodnie później...
Opublikowano
W dniu 16.06.2025 o 18:28, Muskel1 napisał(a):

Może po kolizji coś się pokrzywiło.

Hej pamiętam że mieszkasz w De. Pytanie do Ciebie, dziś odebrałem Audi a4 b9 z odnowionym tüv, informacja mowi o konieczności wymiany gumy  wahacza, ale do końca nie znam się które to będą. Orientujesz się ile zapłacę za to w De? Dodaje zdjęcie z tuv 

IMG_20250703_171410.jpg

Edytowane przez sopel1916

Opublikowano

Znana usterka w B9. Trzeba gumy wymienić. Też już wymieniałem w ASO.

https://a4-klub.pl/topic/497718-tuleja-lub-sworzeń-wahacza-czyli-popularna-usterka-w-audi-a4-b9/

Edytowane przez Muskel1

Opublikowano

hej, umawiasz sie do audi online czy jedziesz i pytasz? Przegladalem oferte serwisu online i nigdzie nie widze wymiany czesci zawieszenia, i tak naprawde nie wiem ktora opcje wybrac.  Audi bedzie duzo drozsze niz jakis inny warsztat typu GTU lub Bosch??

Opublikowano

Ja serwisuje auto w ASO i umawiam sie zawsze telefonicznie z moim Serviceberater na terminy.

Opublikowano
1 minutę temu, Muskel1 napisał(a):

Ja serwisuje auto w ASO i umawiam sie zawsze telefonicznie z moim Serviceberater na terminy.

ok, bo ja wlasnie kupilem auto uzywane i nigdy nie serwisowalem w audi dlatego nie wiem jak wyglada sprawa zapisania sie na serwis, ale dzieki za informacje

Opublikowano

Dzwonisz do ASO podajesz VIN i numer rejestracyjny, mówisz co chcesz aby wykonaki, pytasz ile to może kosztować i jeżeli Ci odpowiada to umawiasz się na termin. To wszystko.

Opublikowano
W dniu 3.07.2025 o 17:49, Muskel1 napisał(a):

Znana usterka w B9. Trzeba gumy wymienić. Też już wymieniałem w ASO.

https://a4-klub.pl/topic/497718-tuleja-lub-sworzeń-wahacza-czyli-popularna-usterka-w-audi-a4-b9/

dzis odwiedzilem jeden z zakladow w ktorym robia vw, audi , pokazalem karte z tuw Pan popatrzyl i mowi ze to samochod na min 8 h trzeba zostawiac i koszt samej naprawy okolo 1000 euro lub 1500, ze tam jakas sruba jest dluga i duzo roboty.. nie znam sie a po drugie moj niemiecki jest na B1, wiec mowie ze przemysle, Tu pytanie tyle sie placi za wymiane tych gum? czy to moze jemu o cale zawieszenie chodzilo?

Opublikowano

Absolutnie nie. Masz w moim linku pokazany rachunek z ASO. 

W 2021r. płaciłem w ASO 197€.

Jedź do ASO i tam Ci pewnie za 250€ wymienią.

1000-1500€ :grin: dobrze ich porąbało...

Opublikowano
11 minut temu, Muskel1 napisał(a):

Absolutnie nie. Masz w moim linku pokazany rachunek z ASO. 

W 2021r. płaciłem w ASO 197€.

Jedź do ASO i tam Ci pewnie za 250€ wymienią.

1000-1500€ :grin: dobrze ich porąbało...

to bylo aso wlasnie, pewnie im chodzi ze jak ta sruba nie wyjdzie to takie koszty, a moze oni maja w zwyczaju wymiany wszytskich wahaczy ze taka cena;/

Opublikowano

Jedź do innego.