Opublikowano 16 Czerwca 20251 r Cześć Wszystkim! Czy ktoś z was miał przypadek trzeszczących sanek przednich? Jest to dźwięk jakby wytwarzały się na nich jakieś naprężenia i delikatnie trzeszczą/stukają przy powolnej jeździe/zmianie kierunku jazdy. Dźwięk słychać i czuć "to" delikatnie w lewej stopie. Objawy ustają kiedy mechanik poluzował jedną ze śrub mocujących sanki po lewej stronie ale wiadomo, że nie będę tak jeździł. Jak się z tym uporać? Na forum wyczytałem, że w poprzednim modelu też coś takiego się zdarzało bo sanki nie są spawane tylko zrobione "na zakładkę". Mechanik spędził przy tym dwa dni i nic nie wymyślił. Byłem też na stacji diagnostycznej żeby wykluczyć zawieszenie i nic nie znaleźli. Pomocy bo już opadają mi ręce.
Opublikowano 16 Czerwca 20251 r Ja bym spróbował poluzować wszystkie śruby sanek , auto na kołach i dopiero poskręcać. I najlepiej daj tam gdzie mają kanał bo na podnośniku to najwyżej podnośnik skrzyniowy pod koło będą podkładać, no chyba że najazdowy mają. Edytowane 16 Czerwca 20251 r przez krzychuG
Opublikowano 3 Lipca 20251 r W dniu 16.06.2025 o 18:28, Muskel1 napisał(a): Może po kolizji coś się pokrzywiło. Hej pamiętam że mieszkasz w De. Pytanie do Ciebie, dziś odebrałem Audi a4 b9 z odnowionym tüv, informacja mowi o konieczności wymiany gumy wahacza, ale do końca nie znam się które to będą. Orientujesz się ile zapłacę za to w De? Dodaje zdjęcie z tuv Edytowane 3 Lipca 20251 r przez sopel1916
Opublikowano 3 Lipca 20251 r Znana usterka w B9. Trzeba gumy wymienić. Też już wymieniałem w ASO. https://a4-klub.pl/topic/497718-tuleja-lub-sworzeń-wahacza-czyli-popularna-usterka-w-audi-a4-b9/ Edytowane 3 Lipca 20251 r przez Muskel1
Opublikowano 4 Lipca 20254 Lip hej, umawiasz sie do audi online czy jedziesz i pytasz? Przegladalem oferte serwisu online i nigdzie nie widze wymiany czesci zawieszenia, i tak naprawde nie wiem ktora opcje wybrac. Audi bedzie duzo drozsze niz jakis inny warsztat typu GTU lub Bosch??
Opublikowano 4 Lipca 20254 Lip Ja serwisuje auto w ASO i umawiam sie zawsze telefonicznie z moim Serviceberater na terminy.
Opublikowano 4 Lipca 20254 Lip 1 minutę temu, Muskel1 napisał(a): Ja serwisuje auto w ASO i umawiam sie zawsze telefonicznie z moim Serviceberater na terminy. ok, bo ja wlasnie kupilem auto uzywane i nigdy nie serwisowalem w audi dlatego nie wiem jak wyglada sprawa zapisania sie na serwis, ale dzieki za informacje
Opublikowano 4 Lipca 20254 Lip Dzwonisz do ASO podajesz VIN i numer rejestracyjny, mówisz co chcesz aby wykonaki, pytasz ile to może kosztować i jeżeli Ci odpowiada to umawiasz się na termin. To wszystko.
Opublikowano 11 Lipca 202511 Lip W dniu 3.07.2025 o 17:49, Muskel1 napisał(a): Znana usterka w B9. Trzeba gumy wymienić. Też już wymieniałem w ASO. https://a4-klub.pl/topic/497718-tuleja-lub-sworzeń-wahacza-czyli-popularna-usterka-w-audi-a4-b9/ dzis odwiedzilem jeden z zakladow w ktorym robia vw, audi , pokazalem karte z tuw Pan popatrzyl i mowi ze to samochod na min 8 h trzeba zostawiac i koszt samej naprawy okolo 1000 euro lub 1500, ze tam jakas sruba jest dluga i duzo roboty.. nie znam sie a po drugie moj niemiecki jest na B1, wiec mowie ze przemysle, Tu pytanie tyle sie placi za wymiane tych gum? czy to moze jemu o cale zawieszenie chodzilo?
Opublikowano 11 Lipca 202511 Lip Absolutnie nie. Masz w moim linku pokazany rachunek z ASO. W 2021r. płaciłem w ASO 197€. Jedź do ASO i tam Ci pewnie za 250€ wymienią. 1000-1500€ dobrze ich porąbało...
Opublikowano 11 Lipca 202511 Lip 11 minut temu, Muskel1 napisał(a): Absolutnie nie. Masz w moim linku pokazany rachunek z ASO. W 2021r. płaciłem w ASO 197€. Jedź do ASO i tam Ci pewnie za 250€ wymienią. 1000-1500€ dobrze ich porąbało... to bylo aso wlasnie, pewnie im chodzi ze jak ta sruba nie wyjdzie to takie koszty, a moze oni maja w zwyczaju wymiany wszytskich wahaczy ze taka cena;/