Skocz do zawartości
IGNOROWANY

Audi S5 B10 TFSI Quattro 367 KM Horizon Blue

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

Witam! 
Może dla odmiany Audi S5 Horizon Blue, auto posiadam 1 miesiąc i zrobione mam już 3700 km.

Auto wersja prawie full oprócz webasto, haka i czerwonych zacisków.

99CC2BC2-3938-4CE1-9FAB-2BC7C82D738B.png

5403EBA1-3A1B-45B6-8E77-D5BD286BE5B3.png

IMG_2662.jpeg

IMG_2657.jpeg

IMG_2650.jpeg

IMG_2642.jpeg

Edytowane przez Nicarus_pl
Opublikowano

Gratulacje! :thumbup1:

Bardzo fajna S5. Wrzuć kilka zdjęć wnętrza, opisz coś więcej.

Miesiąc temu jeździłem S5 i bardzo mi się to auto podobało. Pomimo krytyki o  jakości wykonania, którą można przeczytać na różnych forach, uważam, że auto jest udane i wcale nie miałem takiego odczucia.

Opublikowano
52 minutes ago, Muskel1 said:

Dziękuję.

Moje spostrzeżenia poniżej.

Ekran oraz wnętrze :

Jakość wykonania wnętrza wg mnie bardzo dobra pomijając piano. Ekrany bardzo jasne osłonięte zostały folią matową. 
Siedzenia bardzo dobrze dopasowane, możliwości podgrzewania oraz masażu i dodatkowo w opcjach można znaleźć ustawienia wzmocnienia efektu dla kierowcy,  ale i dla pasażera.

Podgrzewanie i chłodzenie może być wzmocnione.

Istnieje możliwość zwężenia boczków.

Bardzo dużo funkcji oraz ustawień, które trzeba jednak poszukać. 
Ekran pasażera dobrze widoczny. 
A decydując się na internet darmowy od Plusa dochodzi możliwość korzystania z aplikacji oraz dodatkowych tapet i kolorystyki dla ekranu głównego, a w niektórych przypadkach też dla bocznego ekranu.

Nagłośnienie na wysokim poziomie jednak nie najwyższym. Wgrany jest płatny pakiet rewitalizacji dźwięku oraz większej ilości basu.

Prowadzenie :

Tryb balanced działa dobrze i jest wystarczający, gdy silnik jest już nagrzany to bardzo szybko się załącza elektryczny i jadąc powoli można na nim jechać nawet 50 km / h. 
Przy szybkim starcie z miejsca silnik elektryczny bardzo wspomaga ruszanie.

Z automatu jest włączone trzymanie się skrajnych krawędzi.
Trzymanie się środka drogi włączane albo ręcznie z manetki albo automatycznie z aktywnym tempomatem.

Aktywny  tempomat działa bardzo dobrze.

Przy włączonej rekuperacji przed każdym hamowaniem włącza się elektryczny silnik - nie dotyczy trybu dynamicznego.

Zaś tryb dynamiczny daje prawdziwy obraz bycia S.

Z minusów :

Każdorazowe otwieranie się bagażnika na myjni, trzeba wyłączyć opcję otwieranie bagażnika za pomocą nogi.

Piano na środkowej konsoli.

Słabe trybu masażu. 

IMG_2804.jpeg

IMG_2805.jpeg

IMG_2798.jpeg

IMG_2795.jpeg

IMG_2794.jpeg

IMG_2793.jpeg

IMG_2790.jpeg

IMG_2787.jpeg

IMG_2789.jpeg

Opublikowano
13 minut temu, Nicarus_pl napisał(a):

Nagłośnienie na wysokim poziomie jednak nie najwyższym. Wgrany jest płatny pakiet rewitalizacji dźwięku oraz większej ilości basu.

S5, która jeździłem, miała B&O i moim zdaniem system ten jest bardzo dobry. Miałem już w B8 i teraz w B9 B&O i przyznam, że w w B10 jest postęp w porównaniu do poprzednich generacji.

Opublikowano
14 minut temu, Muskel1 napisał(a):

S5, która jeździłem, miała B&O i moim zdaniem system ten jest bardzo dobry. Miałem już w B8 i teraz w B9 B&O i przyznam, że w w B10 jest postęp w porównaniu do poprzednich generacji.

Zgadzam się, jednakże na niektórych utworach nie daje rady stąd to spostrzeżenie.