krystiana4b6avb Opublikowano 10 godzin temu Opublikowano 10 godzin temu Witam, wczoraj zmontowałem nową pompę wspomagania do mojego 1.9. Ale po odpaleniu zaczęła żęźic i wyć. Ręce mi opadają już. Układ wypłukany, odpowietrzany chyba z godzinę a w zbiorniczku full piany i jak by się gotowało. Pomózcie co bym mógł zrobić czy ktoś się spotkał może z takim przypadkiem
Langista Opublikowano 10 godzin temu Opublikowano 10 godzin temu Układ ewidentnie nie jest odpowietrzony skoro płyn w zbiorniczku masz spieniony. W jaki sposób odpowietrzałeś? Wszystkie połączenia są na 100% szczelne? Nigdzie nie łapie lewego powietrza?
krystiana4b6avb Opublikowano 10 godzin temu Autor Opublikowano 10 godzin temu Dziś jeszcze dla pewności sprawdzę przewody i wymienię opaski. Odpowietrzalem na podniesionym aucie, zgaszony silnik odkręcony korek od zbiorniczka i kręciłem do skrajnych końców
Langista Opublikowano 10 godzin temu Opublikowano 10 godzin temu Potem robiłeś tak samo na odpalonym?
krystiana4b6avb Opublikowano 10 godzin temu Autor Opublikowano 10 godzin temu Tak, ale na odpalonym tylko dosłownie minuta dwie. szybko pokręciłem kierownicą bo nie chciałem pompy rozwalić.
Langista Opublikowano 6 godzin temu Opublikowano 6 godzin temu Niczego nie rozwalisz, kręć tak aż ucichnie pompa. Niemożliwe jest aby przy zwykłym odpowietrzaniu (kręcąc kierownicą) wydobyć całe powietrze z układu, robi się tak aby wstępnie napełnić układ płynem, potem odpowietrza się już na odpalonym silniku. Trzeba tylko pilnować żeby płynu nie brakło.
Rekomendowane odpowiedzi