mafiu1111 Opublikowano wczoraj o 14:19 Opublikowano wczoraj o 14:19 Witam, gdzie powinne być wpięte te kabelki? nie mogę znaleźć jakiejkolwiek informacji w google, nie mogę też znaleźć żeby ten czujnik w ogóle był dostępny nowy w sprzedaży, z ori używkami też ciężko jakoś nikt tego nie sprzedaje. Co jakiś czas świeci się kontrolka oil.min, co 400-600km się zapala, a na bagnecie olej jest w normie, wymieniłem czujnik na ori w misce HELLA za 300zł bo nie pokazywało również temp oleju i było ok przez pół roku a teraz mimo że nadal pokazuje dobrze temp. to wyskakuje żółta konefka. z góry dzięki. Na tym forum były dwa podobne tematy o tym czujniku ale nic w nich konkretnego i to sprzed lat. może teraz ktoś coś podpowie? silnik to 1.9tdi AVG, zdjęcie zapożyczone z jednego z tematu z forum bo mi się nie chciało iść do auta i robić własnego, pzdr. Ogólnie u mnie w ogóle nie było tego czujnika, ale po ori numerach dowiedziałem się że to jest takie coś: i kupiłem na allegro, kostka pasuje tylko nadal nie wiem gdzie wpiąć czerwony i czarny kabelek. allegro.pl ALLEGRO.PL
Langista Opublikowano wczoraj o 16:23 Opublikowano wczoraj o 16:23 W zamek, a skąd ma niby wiedzieć że zamknięta maska?
mafiu1111 Opublikowano 5 godzin temu Autor Opublikowano 5 godzin temu (edytowane) 22 godziny temu, Langista napisał(a): W zamek, a skąd ma niby wiedzieć że zamknięta maska? Spójrz na to zdjęcie,znalazłem na necie, czarną strzałką zaznaczyłem zdjęcie gdzie wchodzi kostka do zamka -to jasne, ale mi chodzi gdzie ma być wpięty drugi koniec przewodu zaznaczony czerwoną strzałką. Edytowane 3 godziny temu przez mafiu1111
Fazii Opublikowano 2 godziny temu Opublikowano 2 godziny temu Jeden pin do masy drugi na pompkę centralnego (V94 kostka A pin 4) i do licznika (J218) kostka zielona pin 25.
Fazii Opublikowano 2 godziny temu Opublikowano 2 godziny temu 2 godziny temu, mafiu1111 napisał(a): Spójrz na to zdjęcie,znalazłem na necie, czarną strzałką zaznaczyłem zdjęcie gdzie wchodzi kostka do zamka -to jasne, ale mi chodzi gdzie ma być wpięty drugi koniec przewodu zaznaczony czerwoną strzałką. Coś mi się kojarzy że pod plastikową osłona zbiornika na płyn wspomagania może być wpięcie ale pewien nie jestem. Przy okazji postaram się sprawdzić. 1
mafiu1111 Opublikowano 1 godzinę temu Autor Opublikowano 1 godzinę temu 24 minuty temu, Fazii napisał(a): Coś mi się kojarzy że pod plastikową osłona zbiornika na płyn wspomagania może być wpięcie ale pewien nie jestem. Przy okazji postaram się sprawdzić. hmm też poszukam, dziękuję Ci bardzo, jakbyś mógł, to już jest jakiś trop w jakich okolicach to ma być.
mafiu1111 Opublikowano 1 godzinę temu Autor Opublikowano 1 godzinę temu 8 minut temu, mafiu1111 napisał(a): hmm też poszukam, takie coś znalazłem, czy to nie będzie to z lewej strony?
Fazii Opublikowano 1 godzinę temu Opublikowano 1 godzinę temu (edytowane) Kolory przewodów idących po drugiej stronie wtyczki ( idące do kabiny) powinny być brązowy i brązowo żółty . Wtyczka na schemacie opisana że koloru szarego. Edytowane 1 godzinę temu przez Fazii
mafiu1111 Opublikowano 1 godzinę temu Autor Opublikowano 1 godzinę temu (edytowane) 10 minut temu, Fazii napisał(a): Kolory przewodów idących po drugiej stronie wtyczki ( idące do kabiny) powinny być brązowy i brązowo żółty . Wtyczka na schemacie opisana że koloru szarego. Dobra,.mam to góra kabelek żółty i brązowo żółty idą do kabiny, dół idzie gdzieś, nie wiem gdzie ale na pewno nie do zamka, mam tu spięte trytkami, wydaje mi się że to to, muszę zlokalizować gdzie się kończy, swoją drogą muszę ogarnąć tu ten syf 🤣i zobaczę bo pewnie ten kabelek jest ucięty i spięty w kupę z tymi innymi trytką. Edytowane 1 godzinę temu przez mafiu1111
mafiu1111 Opublikowano 47 minut temu Autor Opublikowano 47 minut temu Szczerze to nie wiem, nie mogę znaleźć jego końca, idzie dołem tu gdzie wiatraki na pasie przednim pod nimi i w lewo w stronę turbiny 🫡🫣🤔
Rekomendowane odpowiedzi