Danielsior Opublikowano 4 godziny temu Opublikowano 4 godziny temu Witam. Mam problem z AUDI A4B6 1.8T BEX+LPG Jednym z objawów jest to , że pod większym obciążeniem wypada zapłon raz na jednym cylindrze a raz na czterech , dzieje się to zawsze pod większym obciążeniem, czyli na przykład koło 4-5k obrotów przy wyższych prędkościach na ekspresie albo po prostu pod górkę.Drugim objawem jest to, że nierówno pracuje przez tak około 30 sekund po odpaleniu , ale tylko jak jest zimny , kiedy odpala na ciepło jest wszystko w porządku. Zostały wymienione świece, cewki , wtryski benzyny, wiązka wygląda dobrze , kompresja jest dobra, auto jest na seryjnej mapie Po wymianie świec auto przez około 2 tygodnie chodziło tak jak powinno , a potem znowu stopniowo zaczęło się pogarszać z dnia na dzień i wróciło do tego samego momentu , ta sama sprawa z wtryskami , wymieniłem i za tydzień znowu zaczął wypadać zapłon pod obciążeniem itd. Nie rozumiem faktu, że auto potrafi jeździć tydzień i wszystko jest w porządku, a potem znowu to samo. Proszę o pomoc i jakieś wskazówki gdzie szukać dalej Wydaje mi się , że to może mieć coś wspólnego z gazem , ale dzieje się tak i na gazie i na benzynie
Rekomendowane odpowiedzi