K.b28 Opublikowano wczoraj o 08:51 Opublikowano wczoraj o 08:51 Witam. Mam dość problematyczne nawiewy. Włączam klime, z lewego nawiewu wieje fajnie chlodnym powietrzem. ze srodkowych leci ciepłe a z prawego leci delikatnie chlodniejsze VCDS nie pokazuje bledow. Klapki sie otwieraja i zamykaja
Muskel1 Opublikowano wczoraj o 08:56 Opublikowano wczoraj o 08:56 Wykonaj nastawy podstawowe. Kiedy ostatnio przeprowadzany był serwis klimy? Pewnie nigdy...
K.b28 Opublikowano wczoraj o 09:00 Autor Opublikowano wczoraj o 09:00 1 minutę temu, Muskel1 napisał(a): Wykonaj nastawy podstawowe. Kiedy ostatnio przeprowadzany był serwis klimy? Pewnie nigdy... Nastawy robione. Jestem właścicielem od kilku tygodniu, jeszcze nie zdażyłem zajechac do serwisu wiec zakładamy, ze nigdy Może to być problem czynnika? Ze jest go za malo?
Muskel1 Opublikowano wczoraj o 09:14 Opublikowano wczoraj o 09:14 (edytowane) Może. Trzeba wykonać serwis klimy. Odciągnąć i zważyć czynnik. Sprawdzić szczelność, ewentualnie uzupełnić brakujący czynnik. Sprawdzić poprawność pracy sprężarki i układu klimatyzacji. Dopiero gdy tam wszystko jest ok. należy sprawdzić czy problem z nawiewami dalej występuje i jeżeli tak, to szukać przyczyny. Edytowane wczoraj o 09:14 przez Muskel1
Rekomendowane odpowiedzi