Skocz do zawartości
IGNOROWANY

Akcja serwisowa 90TS - Sprawdzenie sterownika jednostki komunikacji

Przejdź do rozwiązania Rozwiązane przez Muskel1,

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Otrzymałem dzisiaj rano w aplikacji MyAudi oraz MMI powiadomienie o poniższej akcji serwisowej. Czy może chodzić o update softu w module 75 (telematyka - ConBox) - czy ktoś z was ma więcej informacji? Podobno akcja jest świeża (z 1 sierpnia) i krajowe serwisy nie otrzymały jeszcze odpowiedniej instrukcji.

unnamed - 90ts.jpg

• Rozwiązanie
Opublikowano (edytowane)

Akcja serwisowa dotyczy sterownika telematyki. Padają one jak muchy jest do tej pory (szacownie) ok. 30.000 pojazdów z padnientym sterownikiem. Audi podjęło kroki rozwiązania problemu. Sprawdzają przyczynę i ewentualnie wymiana sterownika. Na początek wgrają update. Jeżeli jednak okaże się, że sterownik jest uszkodzony to go wymienią.

Edytowane przez Muskel1
Opublikowano

Dzięki za info, umówili mnie już na początek września - przewidywany czas przyjęcia serwisowego to ok. 3,5 godziny.

Opublikowano

Tutaj TPI do tej akcji.

Jeżeli połączą się ze sterownikiem telematyki to tylko Update.  Jeżeli brak połączęnia i jest zapisany błąd komunikacji, to wymiana sterownika.

TPI2078743-Servicemaßnahme 90TS-ConBox.pdf

Opublikowano

Świetnie to się złożyło, bo planowałem już updateować software w ConBoxie na własną rękę - przede wszystkim z uwagi na to, że co co kilka miesięcy zupełnie rozłącza się z siecią (wykonywałem w takim przypadku reset poprzez wyciągnięcie bezpiecznika B nr 9).  

Opublikowano

Daj znać co wykonali.

Dla innych pozostałych użytkowników, którzy chcą aprawdzić, czy ich auto objęte jest jakąś akcją serwisową, wystarczy poniżej wkleić VIN.

https://www.audi.de/de/kundenservice/feldmassnahmen/