antioedipus Opublikowano 1 godzinę temu Opublikowano 1 godzinę temu Otrzymałem dzisiaj rano w aplikacji MyAudi oraz MMI powiadomienie o poniższej akcji serwisowej. Czy może chodzić o update softu w module 75 (telematyka - ConBox) - czy ktoś z was ma więcej informacji? Podobno akcja jest świeża (z 1 sierpnia) i krajowe serwisy nie otrzymały jeszcze odpowiedniej instrukcji.
Rozwiązanie Muskel1 Opublikowano 1 godzinę temu Rozwiązanie Opublikowano 1 godzinę temu (edytowane) Akcja serwisowa dotyczy sterownika telematyki. Padają one jak muchy jest do tej pory (szacownie) ok. 30.000 pojazdów z padnientym sterownikiem. Audi podjęło kroki rozwiązania problemu. Sprawdzają przyczynę i ewentualnie wymiana sterownika. Na początek wgrają update. Jeżeli jednak okaże się, że sterownik jest uszkodzony to go wymienią. Edytowane 1 godzinę temu przez Muskel1
antioedipus Opublikowano 54 minuty temu Autor Opublikowano 54 minuty temu Dzięki za info, umówili mnie już na początek września - przewidywany czas przyjęcia serwisowego to ok. 3,5 godziny.
Muskel1 Opublikowano 42 minuty temu Opublikowano 42 minuty temu Tutaj TPI do tej akcji. Jeżeli połączą się ze sterownikiem telematyki to tylko Update. Jeżeli brak połączęnia i jest zapisany błąd komunikacji, to wymiana sterownika. TPI2078743-Servicemaßnahme 90TS-ConBox.pdf
antioedipus Opublikowano 12 minut temu Autor Opublikowano 12 minut temu Świetnie to się złożyło, bo planowałem już updateować software w ConBoxie na własną rękę - przede wszystkim z uwagi na to, że co co kilka miesięcy zupełnie rozłącza się z siecią (wykonywałem w takim przypadku reset poprzez wyciągnięcie bezpiecznika B nr 9).
Muskel1 Opublikowano 6 minut temu Opublikowano 6 minut temu Daj znać co wykonali. Dla innych pozostałych użytkowników, którzy chcą aprawdzić, czy ich auto objęte jest jakąś akcją serwisową, wystarczy poniżej wkleić VIN. https://www.audi.de/de/kundenservice/feldmassnahmen/
Rekomendowane odpowiedzi